Viduržemio jūroje prie Libijos krantų nuskendo 11 migrantų, 200 dingo

  • Teksto dydis:

Prie Libijos krantų nuskendus dviem migrantų valtims, 11 žmonių žuvo ir dar beveik 200 laikomi dingusiais, pirmadienį pranešė Jungtinių Tautų agentūra, cituodama išgyvenusius nelaimės liudininkus.

Pirmoji guminė valtis su 132 žmonėmis iš Libijos išplaukė ankstų penktadienio rytą, o po kelių valandų valtis pradėjo leisti orą ir apvirto.

50 žmonių išgelbėjo Danijos krovininis laivas „Alexander Maersk“, kurį į nelaimės vietą nuo kurso nukreipė Italijos pakrantės apsaugos pareigūnai. Sekmadienį išgelbėti žmonės buvo išlaipinti pietinėje Sicilijos dalyje esančiame Pocalo mieste.

Pirmadienį su jais susitiko Jungtinių Tautų (JT) vyriausiojo pabėgėlių komisaro (UNHCR) ir Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM- liet. TOM) atstovai, kurie išklausė jų pasakojimų.

Išsigelbėjusieji pasakojo, kad tarp dingusiųjų yra moterų ir vaikų.

Tuo metu pirmadienį maždaug už 50 kilometrų į vakarus nuo Tripolio esančios Zavijos paplūdimyje buvo rasti 10 moterų ir vieno vaiko kūnai, pranešė Libijos Raudonojo Pusmėnulio atstovas.

Sekmadienį netoli Libijos sostinės krantų žvejų ir pakrantės apsaugos laivai išgelbėjo septynis migrantus – viena moterį ir šešis vyrus.

Su jais susitikęs IOM atstovas sakė, kad jie plaukė valtimi, kurioje buvo mažiausiai 120 žmonių, tarp jų maždaug 30 moterų ir devyni vaikai.

Iš viso penktadienį ir šeštadienį tarptautiniuose vandenyse prie Libijos krantų buvo išgelbėta ir perkelta į Italiją daugiau nei 6 tūkst. migrantų, dar keli šimtai jų buvo išgelbėti Libijos vandenyse ir sugrąžinti į Libiją.

Šiemet į naują gyvenimą Europoje nuo Libijos krantų išplaukė maždaug 50 proc. daugiau migrantų nei per tą patį laikotarpį pernai.

Kadangi dauguma migrantų šiai kelionei renkasi šiltus vasaros mėnesius, manoma, kad per šiuos metus jų iš viso atvyks maždaug 250 tūkst. Iš viso nuo 2014 iki 2016 metų per trejus metus Italijoje buvo užregistruota 500 tūkst. migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
isgelbejus reikejo vezti ir paleisti atgal, o ne gabenti pas save.... paziurekit ten vieni vyrai musulmonai... ka jie gero atnes europai? sharia istatymus?

...

... portretas
Nejau jie mums turi rūpėt?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių