Žiniasklaida: JAV koalicijos aviacija smogė režimo pozicijoms Sirijoje

  • Teksto dydis:

JAV vadovaujamos koalicijos aviacija smogė keliems kariniams taikiniams Sirijos rytuose, ketvirtadienį anksti ryte pranešė valstybinė žiniasklaida, nurodžiusi, kad smūgiai padarė tik materialinės žalos.

„Šį rytą buvo smogta mūsų karinėms pozicijoms rajone tarp Abu Kamalio ir Hmeimeho. Tai buvo Amerikos koalicijos aviacijos ataka“, – nurodė valstybinė naujienų agentūra SANA, remdamasi kariniais šaltiniais. 

Vienas neįvardytas šaltinis agentūrai sakė, kad smūgiai padarė materialinės žalos, bet aukų buvo išvengta.

Abu Kamalis ir Hmeimehas yra rytinėje Deir az Zoro provincijoje, kur Rusijos remiami Sirijos režimo pajėgų kariai ir JAV vadovaujama koalicija vykdo atskiras karines operacijas prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“.

Režimo pajėgos yra užėmusios pozicijos Eufrato upės vakarų krante, o JAV palaikomos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF), kurdų ir arabų kovotojų aljansas, kontroliuoja didžiąją dalį teritorijos į rytus nuo Eufrato.

JAV vadovaujama koalicija ir SDF, šiuo metu mėginančios išstumti „Islamo valstybės“ kovotojus iš paskutinių jų kontroliuojamų kaimų rytiniame Eufrato upės krante, kol kas nekomentavo valstybinės žiniasklaidos pranešimų apie ketvirtadienio smūgius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"JAV vadovaujamos koalicijos aviacija smogė keliems kariniams taikiniams Sirijos rytuose" - tai reikia suprast kad JAV jau paskelbė karą Sirijai?.. o kaip su Kongreso leidimu?

Kestas

Kestas portretas
Geriausia arba labiausiai pateisinamos raketų atakos buvo kai Asadas buvo apkaltintas kad nuodijo chdem inėm medžiagomis savo žmones

Darius

Darius portretas
Anksčiau DĖL KARŲ žodį tardavo ir JT Saugumo taryba,O PRIE TRAMPO KAŽKODĖL JI NEBETURI ĮTAKOS? NORS IR PRIE BUŠO ,KAI JIS PUOLĖ IRAKĄ,IRGI JT PRIEŠTARAVO TAM KARUI
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių