Žurnalistą susprogdino jo vaikų akivaizdoje

  • Teksto dydis:

Somalyje sprogus užminuotam automobiliui savo vaikų akivaizdoje žuvo vienas televizijos žurnalistas, pirmadienį pranešė jo artimieji.

Jis buvo jau penktas šiemet šioje karo krečiamoje šalyje nužudytas žurnalistas.

Mohamedas Ibrahimas Gabow (Mohamedas Ibrahimas Gabou), dirbęs kanale „Kalsan TV“, pirmadienį leido laiką su savo atžalomis.

Pirmadienio popietę jam vos išvykus iš namų, sprogo po jo automobilio vairuotojo sėdyne paslėpta bomba. Žurnalistas nuo patirtų sužeidimų mirė ligoninėje.

„Jis buvo profesionalus žurnalistas, atsidavęs darbui visuomenei, – vėlyvą pirmadienį sakė jo giminaitis Mohamedas Abdirahmanas. – Nežinome, kodėl jį nužudė jo vaikų akivaizdoje.“

Kol kas už šį išpuolį atsakomybės neprisiėmė jokia grupuotė. Tačiau į žurnalistus dažnai taikosi konkuruojančios užsitęsusio konflikto pajėgos.

„Sprogstamasis įrenginys buvo pritvirtintas automobilyje po vairuotojo sėdyne“, – nurodė policijos pareigūnas Ibrahimas Mohamedas.

Somalis laikomas viena pavojingiausių šalių žurnalistams. 2007–2015 metais šioje šalyje buvo nužudyti 45 žurnalistai, pranešė Komitetas žurnalistams ginti (CPJ).

Somalio žurnalistų nacionalinės sąjungos vadovas Mohamedas Ibrahimas sakė, kad išpuolis prieš M. I. Gabow buvo „beprasmiškas nužudymas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių