A.Ažubalis pasmerkė išpuolį Afganistane prieš JT darbuotojus

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO), kuriai pirmininkauja Lietuva, pasmerkė išpuolį Afganistane, per kurį žuvo ir Jungtinių Tautų (JT) darbuotojų.

"Visos ESBO bendruomenės vardu smerkiu šį žiaurų išpuolį, kuris atnešė tiek daug beprasmiškų žmonių, kurie nesavanaudiškai darė viską, kad Afganistanas taptų geresne vieta, aukų", - sakė ESBO pirmininkas, Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, kurį cituoja naujienų agentūra AFP.

Jis pareiškė esą šokiruotas šiuo smurto protrūkiu.

A.Ažubalis pareiškė užuojautą žuvusiųjų artimiesiems.

Penktadienį Afganistane, be kitų, žuvo Jungtinių Tautų misijoje dirbę septyni užsieniečiai per JT štabo ataką Mazari Šarifo mieste.

Pirminiais duomenimis, tarp žuvusiųjų yra 33-ejų švedas Joakimas Dungelis, norvegė pulkininkė leitenantė Siri Skare (Siri Sakrė). Pasak diplomatų, trečioji auka buvo Rumunijos pilietis.

Žuvo ir keturi pastatą saugoję nepaliečiai.

JT taikdarių viršininkas Alainas Le Roy paneigė ankstesnius pranešimus, kad dviem aukoms buvo nukirstos galvos, bet nurodė, jog vienam perpjauta gerklė.

Penktadienį apie tūkstantis žmonių išėjo į paprastai taikaus miesto gatves protestuoti prieš Korano deginimą, bet po dviejų ar trijų valandų, minia pratrūko smurtu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
pasidziaugti ir pagirti pilietiskus afganu veiksmus reiketu,o ne pindosu pozicija uzimineti uzubaliui.Gal jis nezino LTSR pokario istorijos kur zmones ir partizanai drauge ginesi nuo TSKP/LKP okupantu?Gal ne ta domkratija Afganistanan nuveze,gal lietuviska varuijanta,na ta isvagiamaji.pas mus per 20 metu irgi pergales nepasieke,vos keli procenteliai vagis i LT valdzia isrenka???

TM

TM portretas
O kodel Azubalis tili kada amerikonai zudo vaikus ?

Nu

Nu portretas
ir kaip, labai afganai Ažubalio pasmerkimo išsigando?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių