Antikriziniam planui pritaria su išlygomis

Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos tarybos pritarė partijų jungimuisi prie valdančiosios koalicijos, tačiau įpareigojo derybininkus nepalaikyti kai kurių naujosios koalicijos planų krizei įveikti. Liberalcentristai neatmeta galimybės, nepritarus jų siūlymams, trauktis iš koalicijos, praneša LTV naujienų tarnyba.

Liberalų ir centro sąjungos taryba, pritarusi jungimuisi prie valdančiosios koalicijos, žada priešintis keliems krizės įveikimo plano punktams.

Esą jie nepritartų pridėtinės vertės mokesčio didinimui, verslo liudijimų naikinimui, įmokų privatiems pensijų fondams mažinimui. Neradus sutarimo neatmetama galimybė trauktis iš koalicijos arba dalyvauti joje su tam tikromis išlygomis.  

„Tarybos sprendimu esame įpareigoti siekti minėtų plano dalių peržiūrėjimo. Ir čia jau koalicijos partnerių apsisprendimo reikalas. Jei nerasime sutarimo, tai klausimas gali iškilti dėl dalyvavimo koalicijoje", - sakė Artūras Zuokas, Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas.

Liberalcentristai žada iki pirmadienio rytą numatyto koalicijos dokumentų pasirašymo sutarti dėl savo keliamų sąlygų. Paramos tikimasi sulaukti iš Liberalų sąjūdžio. Pastarųjų taryba taip pat nurodė siekti pakeisti tam tikrus punktus antikriziniame plane, tačiau trauktis iš koalicijos nežadama.

„Mes galėtumėm pasirašyti susitarimą, tiesiog išsakydami savo atskiras pozicijas dėl šių konkrečių punktų. Jei siekiai sutampa (su liberalcentristų siekiais - lrt.lt), tai natūralu, kad ir mūsų pastangos siekiant pakeisti antikrizinį planą, bus bendros", - sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.  

Koalicijos partneriai - konservatoriai-krikščionys demokratai - tikina atsižvelgsią į liberalų siūlymus, jei šie pateiks alternatyvą, kaip keisti neįtikusius antikrizinio plano punktus.


Šiame straipsnyje: LiCS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių