Darbo partija negalės naudotis beveik 4,5 mln. litų dydžio dotacijomis

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė Darbo partijos skundus dėl areštuotų dviejų dotacijų, kurias skyrė Vyriausioji rinkimų komisija.

Darbo partija Apeliaciniam teismui buvo apskundusi Vilniaus apygardos teismo nutartis, kuriomis buvo areštuotos daugiau nei 1,9 mln. ir 2,5 mln. dotacijos. Jų bendra suma - apie puspenkto milijono litų.

Areštuotomis dotacijomis siekiama užtikrinti civilinį ieškinį Darbo partijos byloje dėl galimų nusikaltimų valstybės finansų sistemai.

Apeliacinis teismas paskelbė, kad skundai atmesti, nes apygardos teismas Baudžiamojo proceso kodekso įstatymų nepažeidė, pagrindai skirti areštą buvo. Apeliacinio teismo nutartys yra galutinės ir neskundžiamos.

Darbo partijos baudžiamojoje byloje ieškinį yra pareiškusi Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai, kaip įtariama, nebuvo sumokėti daugiau nei 3 milijonai privalomų mokesčių ir įmokų.

Civiliniu ieškovu pripažintas ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų - daugiau nei 855 tūkst. litų.

Generalinė prokuratūra prašė atmesti Darbo partijos atstovo skundus ir dotacijas palikti areštuotas.

Partijai kaip juridiniam asmeniui yra pareikšti įtarimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Darbo partija įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, bei nesumokėjus apie 4 mln. litų mokesčių.

Byla yra baigta tirti ir perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. Posėdžiai joje dar neprasidėjo.

Finansinėmis machinacijomis įtariamam Darbo partijos pirmininkui Viktorui Uspaskichui yra paskirtas piniginis pusantro milijono litų užstatas. Be to, skirta dar viena kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių