Lietuvoje numatoma per 20 laipsnių šalčio, siaus pūgos

Sinoptikas Silvestras Dikčius prognozuoja, kad artimiausiomis dienomis Lietuvą pasieks arktinis šaltis, o savaitės pabaigoje nusistovės ramūs žiemiški orai.

Pirmadienį, praneša sinoptikas Silvestras Dikčius, termometras rodys nuo 5 iki 10 laipsnių šalčio. Savaitė prasidės labai žvarbiais, o dalyje Lietuvos – snieguotais orais. „Vėliau kelioms dienoms įsiverš arktinis šaltis, na, o ketvirtadienį vėl kris sniegas“, – numato S. Dikčius.

Šiaurės rytų vėjas pirmadienį pūs iki 8–13 m/s. Pietrytiniuose Lietuvos regionuose maždaug nuo vidurdienio pradės snigti. Kitur taip pat gali pustyti, tik čia sniego tikimybė maža.

Atkreipiamas dėmesys, kad bus labai žvarbu. „Pimadienis yra būtent ta diena, kai jausime žymiai didesnį šaltį, nei iš tikrųjų yra“, – sakė sinoptikas.

Įsismarkavęs vėjas nerims ir antradienio naktį: snigs ir pustys visoje pietrytinėje šalies dalyje. Vėjas rims tik antradienio dieną, snyguriuos kur ne kur, bet išliks šalta.

Trečiadienį į Šiaurės Lietuvą pradės skverbtis arktinis oras, pragiedrės, sniego nenumatoma. Nakties metu oro temperatūra, pranešama, svyruos nuo 13–18 laipsnių, o vietomis gali kristi ir žemiau 20 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra pakils iki 8–13 laipsnių šalčio.

Speiguota bus ir ketvirtadienio naktis, o dieną vėl pradės snigti, stiprės vėjas, kai kur kils pūgos. Temperatūra laikysis žema. Orų permainos prasidės ketvirtadienio dieną. Pradės snigti, didės žvarbumas. Išliks šalta.

Sinoptikas prognozuoja, kad mažiau snigs penktadienį, vėjas silps, temperatūra turėtų kiek pakilti – dieną bus apie 5–10 laipsnių šalčio.

Savaitgalį šaltis dar labiau atlėgs. Nusistovės ramesni, žiemiški orai.
Kelininkai primena, kad keliuose reikia būti atidiems.

Parengta pagal LTV naujienų tarnybos ir Lietuvos radijo informaciją.


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių