Nevyriausybinės organizacijos dėkoja ministrui R.Dagiui

Vilniaus NVO vaikams konfederacija, vienijanti 63 organizacijas, veikiančias vaiko teisių gynimo ir vaiko gerovės srityje, dėkoja Socialinės apsaugos ir darbo ministrui Rimantui Dagiu už pradėtą aktyvią socialinę partnerystę su nevyriausybinėmis organizacijomis, tradicinių vertybių skatinimą bei pažangius pokyčius vaiko globos ir gerovės srityje. 

Suprantama, kad ekonominio sunkmečio metu būtent Socialinių reikalų ir darbo ministrui teko našta matyti ir girdėti skurdžiausiai gyvenančių, vyresnių žmonių, neįgaliųjų, apleistų ir paliktųjų problemas, kurios šiuo laikotarpiu tapo dar aštresnės ir didesnio masto. Ministrui iškilo didžiulis iššūkis ekonominių problemų, gresiančios krizės akivaizdoje ginti neapčiuopiamus ir skaičiais neįvertinamus dalykus - tai pagarbą žmogui, vaiko saugumą, šeimos stabilumą ir valstybės moralinę ateitį. Nevyriausybinių organizacijų vardu dėkojame už pradėtas ir įgyvendintas iniciatyvas, išlaikytą tvirtą poziciją skaudžiais klausimai, o svarbiausia  - už suteiktą galimybę būti išklausytiems ir išgirstiems. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministras R.Dagys suprato ir realiais veiksmais palaikė viešojo ir privataus sektorių partnerystės idėją. Jam vadovaujant ministerija įgyvendino atvirą dialogą su piliečiais bei juos atstovaujančiomis nevyriausybinėmis organizacijomis. Pirmą kartą ministerijos veikloje prie vieno stalo buvo sukviestos skirtingos nevyriausybinės organizacijos, šeimų atstovai, vaiko gerovės srityje dirbančios NVO, kurios pradėjo derinti interesus siekti daugiašalio sutarimo ir teikti pasiūlymus ministerijos specialistams. Tai nevyriausybinės organizacijos vertina kaip  pažangų žingsnį demokratiškos valstybės pamatų stiprinime, ypač gerbtiną, atsižvelgiant į sunkmečio padėtį bei į sudėtingą pačios ministerijos vaidmenį - užtikrinti jautrių žmogiškų problemų sprendimą, kurių gausėja, o galimybės joms spręsti senka. 

„Dėkojame už didelį dėmesingumą ir itin operatyvią ir tvirtą poziciją vaiko teisių gynimo klausimais,  už programas bei teisės aktų pakeitimus, siekiant užtikrinti didesnį šalies vaikų saugumą, moralinį ugdymą ir globą. Dėkojame, kad ministrui vadovaujant priimta šeimos koncepcija, šeima iškelta kaip pamatinė šalies ir tautos egzistavimo grandis, kad imtasi iniciatyvų skatinti šeimas, paskelbtos programos šeimų užimtumui didinti. Dėkojame ir nuoširdžiai tikimės, kad visos šios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyvos, kuriant ilgalaikius, moralinėmis, o ne materialinėmis vertybėmis grįstus santykius tarp valstybės ir jos piliečių bus tęsiamos, nepaisant politinių ar vadovų pasikeitimų“, - rašoma NVO pranešime.


Šiame straipsnyje: Rimantas Dagys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių