Orai: į Lietuvą ateina žiema su speigais

Artimiausiomis dienomis staiga ateinančią žiemą prognozuojantys sinoptikai perspėja apie galimus didelius šalčius, tačiau jų prognozės skiriasi.

Nors Lietuvos sinoptikai užsimena apie iš Arkties artėjantį speigą ir gruodžio pirmosiomis dienomis žada, kad termometro stulpelis gali nukristi net iki minus 23 laipsnių ribos, kitose orų svetainėse tokio arktinio šalčio nenumatoma. 

Vis dėlto ilgai Lietuvoje užsibuvęs šiltas ruduo pasitrauks jau artimiausiomis dienomis, o gruodžio mėnesį minusinė temperatūra naktimis kris žemiau minus 10 laipsnių ribos.

Ketvirtadienio rytą dalyje Lietuvos krito šlapdriba, kai kur lijo, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija. Penktadienį protarpiais pasnigs. Plikledis. Temperatūra naktį 1-6, dieną 0-5 laipsniai šalčio.

Savaitgalį temperatūra ir dieną, ir naktį turėtų išlikti neigiama, o nuo pirmadienio paspaus ir stipresnis šaltukas. Gismeteo.lt duomenimis, kitą darbo savaitę bus debesuota, gali snigti. Tiek dieną, tiek naktį temperatūra svyruos nuo - 4 iki -11 laipsnių.

Šalčiausia naktis turėtų būti gruodžio 1-ąją, kai temperatūra gali nukristi iki -12 laipsnių.


Šiame straipsnyje: oraižiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių