Prie Naujosios sąjungos gali jungtis dvi „nykštukės“

Prie Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) gali jungtis dvi šalies politiniame senokai gyvybės ženklų nerodančios partijos - Lietuvos liaudies sąjunga "Už teisingą Lietuvą" bei Gyvenimo logikos partija.

Šių partijų atstovai prisijungimo galimybę ketina aptarti šeštadienį vyksiančiame socialliberalų tarybos posėdyje, BNS patvirtino NS pirmininkas Arūnas Paulauskas.

"Tos partijos politiniame gyvenime nebesireiškia, bet jose yra žmonės - su moksliniais vardais, docentai. Manau, juos reikėtų pritraukti į politinę veiklą, suaktyvinti, todėl ir svarstome galimybę, kad šios partijos galėtų įsilieti į Naująją sąjungą", - sakė A.Paulauskas.

Anot jo, galimybė dėl Naujosios sąjungos pavadinimo keitimo prisišliejus naujoms partijoms nesvarstytina.

Lietuvos liaudies sąjungai "Už teisingą Lietuvą", Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktais duomenimis, priklauso 1100 narių. Partija turi savo atstovą Seime - Julių Veselką, tiesa, rinkimuose jis dalyvavo su partija "Tvarka ir teisingumas", šios frakcijai Seime ir priklauso.

J.Veselka BNS sakė žinių apie partijos jungimąsi prie NS neturintis: "Aš esu paprastas partijos narys, tai manęs apie jungimąsi nieko neinformavo".

Lietuvos gyvenimo logikos partiją 1996 metais įkūrė pirmasis Vilniaus miesto meras Vytautas Bernatonis, tačiau politiniame šalies gyvenime apie ją žinių keletas metų negirdėti. VRK iš partijos ataskaitų taipogi negauna.

Naujoji sąjunga įkurta 1998 m. balandį. Partija ne kartą buvo valdančiosios koalicijos narė. Tačiau per Seimo rinkimus 2008 m. spalį socialliberalai neįveikė 5 proc. rinkimų barjero. Vienintelis jos narys Valerijus Simulikas buvo išrinktas į parlamentą vienmandatėje rinkimų apygardoje.


Šiame straipsnyje: Naujoji sąjunga

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių