Savaitgalį karščius keis vėsesni orai

Penktadienis – karščiausia šios savaitės diena, šalies pietuose turėtų būti 31 laipsnis karščio. Tačiau šeštadienį orai ims vėsti, o sekmadienį tebus 14–19 laipsnių.

Kaip Lietuvos radijui sakė sinoptikas Silvestras Dikčius, penktadienio dieną į Lietuvą toliau turėtų plūsti šiluma, o lietūs kiek aprimti. Didesnė jų tikimybė yra tik šiauriniuose ir rytiniuose Lietuvos rajonuose.

„Tai karščiausia šios savaitės diena – pietiniuose Lietuvos rajonuose temperatūra gali kilti iki 31 laipsnio. Centrinėje Lietuvos dalyje, taip pat ir apie Vilnių, prognozuojami 28–30 laipsnių.

Keliais laipsniais vėsiau šalies šiaurėje – 26–28. Ne taip šilta prie jūros – iki 22–24 laipsnių. Pačiame vakariniame pakraštyje taip pat labai karšta būti neturėtų – 24–25 laipsniai“, – prognozuoja S. Dikčius.

Ateinanti naktis, kaip ir praėjusi, laukia nerami.

„Penktadienį vėlai vakare šaltasis atmosferos frontas turėtų pasiekti Lietuvos pajūrį – ten pradės lyti ir griaudėti perkūnija.   Taigi ateinančią naktį vėl numatomos liūtys su perkūnija, vietomis jos gali būti smarkios.

Šįkart smarkaus lietaus tikimybė didesnė vakarinėje Lietuvos dalyje. Perkūnijos metu kai kur galimi ir vėjo sustiprėjimai. Vėliausiai lietus pasieks Rytų Lietuvą ir Vilnių. Tačiau naktis bus šilta 14–19 laipsnių šilumos“, – sakė sinoptikas.

Šeštadienio dieną didesnėje Lietuvos dalyje turėtų būti 18–23 laipsniai, o pietuose ir rytuose turėtų sušilti iki 24–28 laipsnių.

Sekmadienis jau gerokai vėsesnis – tebus 14–19 laipsnių. Taip pat numatomi trumpi lietūs, tačiau jie savo intensyvumą turėtų prarasti.


Šiame straipsnyje: oraisavaigalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių