Savaitgalį sinoptikai žada ir saulės, ir lietaus

Šį savaitgalį Lietuvoje orai bus permainingi – trumpai palis, tačiau debesims išsisklaidžius, pasirodys ir saulė, prognozuoja sinoptikai.

Anot sinoptikės Teresės Kaunienės, penktadienio orus lems nedidelio gradiento slėgio laukas, taigi diena bus beveik be vėjo, rami, debesuota, ypač – pirmoje pusėje.

„Vakarinėje Lietuvos dalyje sukinėjęsi lietaus debesys pirmoje dienos pusėje persikraustys į rytinę šalies pusę, taigi vietomis trumpai palis“, – Lietuvos radijui teigė ji.

Antroje dienos pusėje, ypač vakariniuose rajonuose, daugės saulės. Temperatūra pakils iki 15–18, pietiniuose rajonuose – iki 19-20 laipsnių šilumos. Lietaus tikimybė maža, trumpai palyti gali nebent šiaurės rytiniame šalies kampe.

Savaitgalis, pasak sinoptikės, Lietuvoje bus permainingas.

„Artimiausią parą draugausime su Atlanto ciklonu. Per šalies teritoriją nusitęs slėnys atmosferos frontų, ir tas trumpas orų pagerėjimas penktadienį po pietų, geriausiu atveju, tęsis tik iki vidurnakčio. O toliau vėl tvenksis debesys, vėl niauksis, pradedant vakariniais rajonais – vėl palis“, – kalbėjo T. Kaunienė.

Jos teigimu, iki ryto lietaus zona turėtų apimti ir centrinę Lietuvą. „Bet paguoda ta, kad debesuotos naktys paprastai yra šiltos, ir temperatūra vėl bus tarp 7–12, ar net 13 laipsnių šilumos“, – sakė sinoptikė.

Šeštadienio dieną lietaus zona trauksis į rytų Lietuvą. Vakaruose oras bus jau visai neblogas, o po pietų pasirodys saulė.

„Diena bus be vėjo, visai graži ir maloni. O rytiniuose rajonuose bent jau iki pietų, bet greičiausiai ir po pietų, tai ten tai šen trumpai nulis, net ir perkūnijos galimybė yra. Diena bus debesuotesnė, orai gerės tik vakare“, – prognozavo T. Kaunienė.

Oras šeštadienio dieną sušils iki 15–20 laipsnių šilumos.

Sekmadienis vėl bus permainingas. Tiesa, šeštadienio vakarą pagerėję orai išsilaikys šiek tiek ilgiau.

„Naktis bus mažai debesuota, sausa, rami ir vėsi – temperatūra gali nukristi iki 2–7 laipsnių šilumos. Šalnų, tikėkimės, pavyks išvengti“, – kalbėjo sinoptikė.

Dienos pradžia ir rytas bus ramus, saulėtas ir sausas, o įdienojus vėl daugės debesų. Vakarop vakarinius ir pietvakarinius šalies rajonus pasieks nauja lietaus zona.

„Terminis laukas kol kas nesikeičia, tad šilumos sekmadienį gali būti panašiai kaip šeštadienį, 15-20 laipsnių“, – kalbėjo T. Kaunienė.

Anot sinoptikės, jei savaitgalį tik palynos, tai kitą savaitę jau sulauksime gausesnio lietaus.


Šiame straipsnyje: oraisavaitgalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių