Šiluma nesitrauks, bet lis vis daugiau

Sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė teigia, kad savaitgalį palis beveik visoje šalies teritorijoje, o sekmadienį oras sušils iki 25 laipsnių šilumos.

Sinoptikė M. Kirkliauskaitė Lietuvos radijui sakė, kad penktadienį dieną lietaus debesų zona turėtų siaurėti ir trauktis iš šalies. Pasak jos, trumpai ir negausiai palyti gali rytiniuose Lietuvos rajonuose bei pajūryje.

Nors penktadienis turėtų būti saulėtas, tačiau oro temperatūra įšils tik iki 15–18 laipsnių.

Šeštadienį, sinoptikės teigimu, turėtų būti nepastoviai debesuota, didžiausia lietaus tikimybė – šiauriniuose rajonuose. Naktį turėtų būti apie 11–15 laipsnių, o dieną termometrai rodys 19–23 laipsnius šilumos.

Anot sinoptikės M. Kirkliauskaitės, sekmadienis – šilčiausia savaitgalio diena, tačiau tądien turėtų lyti beveik visoje Lietuvoje.

„Sekmadienį iš pietvakarių Lietuvą pasieks kiek šiltesnis oras, bus šilčiau – naktį 13–18 laipsnių, dieną iki 20–25 laipsnių. Tačiau per Skandinaviją slinks ciklonas ir Lietuvą pasieks jo lietaus debesys, tad  sekmadienį dieną lis daugelyje rajonų“, – apie sekmadienio orus Lietuvos radijui pasakojo M. Kirkliauskaitė.    


Šiame straipsnyje: oraišiluma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių