Sinoptikai žada šilumą ir trumpą lietų

Šią savaitę orai šils, ypač šiltas bus savaitės vidurys - trečiadienį temperatūra vietomis gali šoktelti ir iki 26 laipsnių, prognozuoja sinoptikai.

Anot sinoptiko Silvestro Dikčiaus, pirmadienį bus nepastoviai debesuota, vietomis galimas trumpas lietus. Didžiausia jo tikimybė - vakariniuose ir pietvakariniuose šalies rajonuose.

„Oras dieną turėtų sušilti iki 14-19 laipsnių. Ne daugiau kaip 14 laipsnių, galbūt ir kai kur šiek tiek vėsiau bus prie jūros, visur kitur oras sušils iki 15-17 laipsnių“, - Lietuvos radijui teigė jis.

Pasak sinoptiko, ši savaitė turėtų būti gerokai šiltesnė, ypač šiltas bus savaitės vidurys.

„Orai palaipsniui šils jau nuo antradienio. Antradienį dieną bus 18-23 laipsniai, trečiadienis turėtų būti šilčiausias - 21-26 laipsniai šilumos. Ne daug vėsesnis ir ketvirtadienis - 20-25 laipsniai“, - sakė S. Dikčius.

Jo teigimu, nešaltos bus ir naktys, šalnų jau neturėtų būti, tačiau visomis dienomis vienoje ar kitoje šalies dalyje gali trumpai palyti.

„Gausesni lietūs, kai kur ir su perkūnija, mus turėtų pasiekti ketvirtadienį“, - prognozuoja sinoptikas.

Anot po, penktadienį ir savaitgalį bus šiek tiek vėsiau, tačiau oras sušils iki 20 laipsnių. Išliks ir trumpo lietaus tikimybė.


Šiame straipsnyje: oraioras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių