Anglija – Lietuva: 7 įdomūs rungtynių akcentai

Istorinis penktadienis artėja: Londono „Wembley“ stadione Lietuvos futbolo rinktinė pamėgins mesti iššūkį sportą šaką išradusios Anglijos vienuolikei.

Bilietai išparduoti

Anglijos futbolo asociacija paskelbė, kad visi bilietai į penktadienio rungtynes parduoti. 90 tūkst. žiūrovų turėtų stebėti Anglijos ir Lietuvos futbolo mačą brangiausiame pasaulio stadione. Palyginimui, paskutines anglų namų rungtynes su Slovėnija stebėjo 82 305 žiūrovai, o spalį vykusią akistatą su San Marinu – 55 990. Tai buvo žemiausias oficialių Anglijos rinktinės rungtynių lankomumo rodiklis nuo 2007 metų, kai „Wembley“ stadionas buvo naujai atidarytas.

H. Kane jau yra baudęs lietuvius

Harry Kane yra žmogus, kuris artėjant mačui su Lietuva sulaukia bene daugiausia britų žiniasklaidos dėmesio. Sensacingai šį sezoną žaidžiantis „Tottenham“ puolėjas pirmą kartą sulaukė kvietimo į nacionalinę rinktinę, ir debiutuoti turėtų būtent mače su Lietuva. Įdomu tai, kad vos prieš pusmetį H.Kane jau baudė lietuvius – U-21 rinktinę. Rugsėjį Kaune vykusioje jaunimo rinktinių akistatoje po keitimo aikštėje pasirodęs H.Kane pelnė vienintelį mačo įvartį, išplėšdamas anglams pergalę 1:0.

D. Welbeckas taip pat

Kitas Anglijos rinktinės puolėjas Danny Welbeckas taip pat yra mušęs įvarčius lietuviams, atstovaudamas U-21 rinktinei. 2010 metais D.Welbeckas pasiuntė du įvarčius, kai anglai Lietuvos komandą įveikė rezultatu 3:0.

R. Žutautas yra baudęs „Manchester United“

Jautresni „Manchester United“ fanai turėtų prisiminti Raimondo Žutauto pavardę... Lietuvis 2002 metais į šios anglų komandos vartus Čempionų lygoje pasiuntė įspūdingą įvartį. Be to, uždirbo baudinį, o Haifos „Maccabi“, kuriai tuomet atstovavo R.Žutautas, net 3:0 sutriuškino anglų superklubą.

Kodėl W. Rooney reikia „hat-trick'o“?

Dėl paprastos priežasties: įmušęs tris įvarčius, Wayne Rooney pasivytų rezultatyviausią visų laikų Anglijos rinktinės žaidėją Bobby Charltoną. B.Charltono sąskaitoje 49 įvarčiai, pelnyti per 106 mačus 1958-70 metais. W.Rooney yra sužaidęs 101 rungtynes ir pasižymėjęs 46 kartus. Rezultatyviausių anglų sąraše ji trečias. Tarp jo ir B.Charltono yra įsiterpęs Gary Linekeris, kuris per 80 rungtynių 1984-92 metais pelnė 48 įvarčius.

Dar neįveikta nė viena iš penkių Vakarų Europos futbolo hegemonių

Lietuva su Anglija oficialiose rungtynėse susitiks pirmą kartą, tačiau patirties, žaidžiant su Europos futbolo hegemonėmis, per 25 metus Lietuvos rinktinė sukaupė nemažai. Lietuviai per nepriklausomybės laikotarpį žaidė 18 rungtynių su Ispanijos, Italijos, Vokietijos ir Prancūzijos rinktinėmis. Tiesa, nelaimėjo nė vieno mačo: 4 lygiosios, 14 pralaimėjimų.

Metai            Baigtis           Rungtynės     Rezultatas

2011              L                    Lietuva          Ispanija         1:3

2010              L                    Ispanija         Lietuva          3:1

2009              L                    Prancūzija     Lietuva          1:0

2009              L                    Lietuva          Prancūzija     0:1

2007              L                    Prancūzija     Lietuva          2:0

2007              L                    Lietuva          Italija            0:2

2007              L                    Lietuva          Prancūzija     0:1

2006              D                   Italija            Lietuva          1:1

2005              L                    Ispanija         Lietuva          1:0

2004              D                   Lietuva          Ispanija         0:0

2003              D                   Vokietija       Lietuva          1:1

2002              L                    Lietuva          Vokietija       0:2

2001              D                   Lietuva          Italija            0:0

2001              L                    Italija            Lietuva          4:0

1995              L                    Italija            Lietuva          4:0

1995              L                    Lietuva          Italija            0:1

1993              L                    Lietuva          Ispanija         0:2

1993              L                    Ispanija         Lietuva          5:0

Ar įmuš lietuviai?

Net jei nepavyks laimėti, ar pavyks lietuviams „Wembley“ stadione įmušti įvartį? Anglai laimėjo jau šešis mačus iš eilės, per kuriuos pelnė 14 ir praleido vos 2 įvarčius.

Tuo tarpu patys lietuviai jau 284 minutes (beveik 5 valandas), neskaitant pridėtinio laiko, niekaip negali įmušti. Neįmušė nė karto per paskutines trejas rungtynes (su Slovėnija, Šveicarija, Ukraina), ir tai pirmas toks ilgas įvarčių badas nuo 2012 birželio, kai lietuviams taip pat nebuvo pavykę įmušti tris mačus iš eilės (su Rusija, Latvija, Estija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių