Anglijos futbolininkai tik po 11 m baudinių serijos eliminavo kolumbiečius

  • Teksto dydis:

Rusijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato paskutinėse aštuntfinalio rungtynėse Maskvoje antradienį Anglijos rinktinė po 11 m baudinių serijos įveikė Kolumbijos futbolininkus.

Pirmajame kėlinyje dominavę anglai iki pertraukos taip ir nesugebėjo įmušti. 57-ąją min. po Carloso Sanchezo pražangos baudos aikštelėje prieš anglą Harry Kane'ą buvo skirtas 11 m baudinys ir rezultatyviausias šių pirmenybių žaidėjas jį pats realizavo. H. Kane'o sąskaitoje - jau šeši tikslūs smūgiai į varžovų vartus.

Jau per pridėtą laiką (90+3) po kampinio rezultatą išlygino kolumbietis Yerry Mina. Po jo smūgio galva kamuolys atsimušė į žemę, pataikė į skersinį ir įkrito į vartus. Tai buvo trečiasis Y. Minos įvartis pasaulio čempionate Rusijoje. Jis tapo antruoju gynėju, kuriam vieneriose planetos pirmenybėse pavyko pasižymėti tris kartus. 1974 metais analogišką rezultatą pasiekė vokietis Paulas Breitneris.

Pratęsimas baigėsi be įvarčių.

Rungtynėms teisėjavo amerikietis Markas Geigeris. Jis itin emocingai vykusiame mače parodė aštuonias geltonas korteles, šešias iš jų - antrajame kėlinyje.

11 m baudinių seriją pradėjo Kolumbija. Radamelis Falcao smūgiavo tiksliai, bet taikliu smūgiu atsakė H. Kane'as. Juanas Cuadrado (Kolumbija), Marcusas Rashfordas (Anglija) ir Luisas Murielis (Kolumbija) neklydo. Jordanos Hendersono (Anglija) smūgį atrėmė vartininkas Davidas Ospina, tačiau kolumbiečiui Mateusui Uribei nepavyko pataikyti į vartus ir Kieranas Trippieras išlygino serijos rezultatą 3:3. Carloso Baccos smūgį atrėmė vartininkas Jordanas Pickfordas, o Ericas Dieris neklydo ir išplėšė pergalę Anglijos rinktinei.

Anglija ketvirtfinalyje šeštadienį žais su Švedija. Šeštadienį taip pat susitiks Rusija ir Kroatija. Penktadienį ketvirtfinalio etapą pradės Urugvajus ir Prancūzija bei Brazilija ir Belgija.

Finalas vyks liepos 15 dieną Maskvos Lužnikų stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PL

PL portretas
Labai emocingos ir sunkios rungtynės. Sėkmės Anglijai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių