Anglijos futbolo lygoje – lyderių susirėmimas

  • Teksto dydis:

„Manchester City“ – prieš „Liverpool“. Šie Anglijos futbolo milžinai ketvirtadienį surems ginklus Anglijos „Premier“ lygos rungtynėse.

Liverpulio klubas ir toliau šalies čempionate neklumpa. Jurgeno Kloppo auklėtiniai jau sukaupė 54 taškus ir užima pirmąją vietą. Jie iškovojo 17 pergalių ir tik 3 mačus baigė lygiosiomis.

Čempionės titulą ginančios Mančesterio komandos sąskaitoje – 47 taškai. Vienu daugiau surinko Londono „Totenham Hotspur“, bet ši ekipa žaidė vienomis rungtynėmis daugiau.

Ilgai pirmenybėse pirmavę „miestiečiai“ neseniai patyrė du sensacingus pralaimėjimus. Jie 1:2 nusileido „Leicester City“ ir namie 2:3 Londono „Crystal Palace“. Pepo Guardiolos vadovaujami futbolininkai atsitiesė praėjusiame ture, kai svečiuose 3:1 palaužė „Southampton“ klubą.

„Miestiečiai“ pas paskutinius tris lygos mačus praleido šešis įvarčius, o iki tol leido varžovams įmušti vos aštuonis per 17 dvikovų! Iš viso „City“ Anglijos čempionate pelnė 54 įvarčius. „Liverpool“ įmušė 48 kartus, bet praleido tik 8 įvarčius.

Mančesterio komanda „Liverpool“ žaidėjus nugalėjo vos vieną kartą per 11 pastarųjų tarpusavio akistatų įvairiose varžybose. Tiesa, praėjusį sezoną „City“ savo aikštėje lygos rungtynėse varžovus pranoko net 5:0.

„Liverpool“ futbolininkams „Etihad“ stadione pastaruosius keletą metų sekasi nekaip. Jie „Premier“ lygos rungtynėse šeimininkus palaužė tik vieną sykį paskutiniuose devyniuose tarpusavio mačuose. Tai Liverpulio klubui pavyko 2015 metų lapkritį (4:1). „Miestiečiai“ savo žiūrovų akivaizdoje Liverpulio ekipą privertė pasiduoti septyneriose iš pastarųjų aštuonerių rungtynių.

Šio sezono pirmojo rato dvikova Liverpulyje baigėsi 0:0. Iš viso „Premier“ lygoje klubai kovojo 43 kartus. „Liverpool“ šventė 19 pergalių, „Manchester City“ – tik 8, o 16 akistatų baigėsi lygiosiomis.

Praėjusį sezoną komandos galynėjosi UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje. Tuomet abiejose dvikovose 3:0 ir 2:1 pajėgesni buvo Liverpulio futbolininkai.

„City“ puolimo žvaigždė Sergio Aguero Mančesteryje žaisdamas su „Liverpool“ pelnė net šešis įvarčius per šešerias pastarąsias rungtynes.

„Manchester City“ ir „Liverpool“ mūšį sausio 3 dieną nuo 21.50 val. tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“ kanalas.

Šiandien 21.50 val. bus transliuojamos „Newcastle United“ ir „Manchester United“ rungtynės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių