„Atlantas“ neišsižadėjo aukso, tačiau tiks ir kitos spalvos medaliai

Šeštadienį naują futbolo sezoną pradėsiančiam Klaipėdos „Atlantui“ jau pirmosiose rungtynėse teks kautis su galingiausiu Lietuvos klubu – Vilniaus „Žalgiriu“.

Uostamiesčio vienuolikės spaudos konferencijoje vyravo optimistinės nuotaikos – vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija pažadėjo, jog klaipėdiečiai, susitikime su daugkartiniais čempionais, sieks teigiamo rezultato.

„Kiekvienais metais mums pavyksta nugalėti „Žalgirį“. Tikiuosi, kad ir šįmet pakišime koją vilniečiams“, – vylėsi penktus metus klubą treniruosiantis K.Sarsanija.

Strategas apgailestavo, kad pernelyg anksti prasideda pirmenybės. Ne dėl metų laiko, o dėl laiko stygiaus, kurio pritrūko, jog ekipa geriau pasirengtų sezonui.

„Kai kurie futbolininkai – naujokas Linas Pilibaitis, senbuvis Markas Beneta nedalyvavo abiejose treniruočių stovyklose, kartu su kitais futbolininkais treniravosi gana neilgai. Labai reikėtų dar vienos treniruočių savaitės“, – prašė K.Sarsanija.

Paklaustas apie pokyčius komandoje žiemą, K.Sarsanija pripažino, kad jų būta nemažai.

Dėl įvairių priežasčių su komanda atsisveikino 13 žaidėjų. Tarp išėjusių pagrindiniai žaidėjai – Ovidijus Verbickas, Marius Papšys, Kazimieras Gnedojus, Andrius Jokšas, Rolandas Baravykas, vartininkas Povilas Valinčius.

Tarp komandos naujokų yra ir futbolo mėgėjams gerai pažįstamų futbolininkų – daug metų Vilniaus „Žalgiryje“ žaidęs Linas Pilibaitis, Jonavoje rungtyniavęs gynėjas Edgaras Žarskis, iš Portugalijos grįžęs puolėjas Andrejus Paniukovas.

„Pagrindinėje vienuolikėje futbolo mėgėjai išvys tik 3-4 senbuvius, kiti – nauji ekipos nariai“, – kokio dydžio pokyčiai, pavyzdį pateikė K.Sarsanija.

Paklaustas, kurie žaidėjai kausis su vilniečiais, vairininkas neskubėjo atskleisti kortų: „Pamatysite prieš rungtynes.“

Klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius patenkintas sukomplektuota komanda.

„Iš pradžių ekipoje buvo jauni ir po praėjusio sezono klube likę žaidėjai. Tai mane neramino. Kai vėliau atvyko gražus būrys pajėgių futbolininkų, šiandien galiu teigti, kad būsime stipri komanda“, – tvirtino jis.

„Komandos kukliausias tikslas – patekti į ketvertuką, ambicingiausias – kovoti dėl aukso“, – planų neslėpė V.Lekevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių