A lygos trileryje „Atlanto“ pergalė prieš „Kauno Žalgirį“

"Lenkiu savo žilą galvą prieš komandą, kuri kaip įmanydama kabinosi į žaidimą", - atsiduso Mindaugas Čepas. Jo treniruojamas "Kauno Žalgiris" po atkaklios kovos 2:3 savo aikštėje turėjo pripažinti Klaipėdos "Atlanto" pranašumą.

Edvinas Baniulis Lietuvos futbolo A lygos 10-ajame ture pelnė du įvarčius ir labiausiai prisidėjo prie Klaipėdos „Atlanto“ pergalės.

Pirmą sykį jis pasižymėjo 7-ąją minutę, kai klaipėdiečiai surengė žaibišką kontrataką. Domantas Šimkus atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, kur laiku įkirtęs E. Baniulis tiksliai smūgiavo galva.

Vis dėlto „Atlantas“ ilgai persvara nesidžiaugė, kadangi po šešių minučių rezultatas tapo lygus. Pijus Širvys perdavė kamuolį Edvinui Kloniūnui, kuris galingu smūgiu iš maždaug 20 metrų nepaliko vilčių klaipėdiečių vartų sargui Pavelui Doroševui. Tai buvo pirmasis 19-mečio futbolininko įvartis šį sezoną.

54-ąją minutę Anilas Kočas surado arčiau vartų įkertantį E. Baniulį, kurio pirmą smūgį Martynas Matuzas atrėmė, bet antru bandymu puolėjas taikliai mušė galva.

85-ąją minutę D. Šimkus pelnė trečią svečių įvartį, tačiau vos po dviejų minučių taikliai iš arti smūgiavo „Kauno Žalgiryje“ debiutavęs brazilas Joao Figuereido.

„Kauno Žalgiris“ ir toliau daugiau nei mėnesį neranda rakto į pergales, o „Atlantas“ laimėjo antrą kartą iš eilės bei dar labiau įsitvirtino ketvirtoje turnyro lentelės vietoje.

"Pradžia buvo sunki, greitai praleidome įvartį, bet nenuleidome rankų. Vaikinai laikėsi žaidimo plano, ieškojo iš kur galėtume pelnyti įvartį, taip ir nutiko, - aiškino M.Čepas. - Mus sužlugdė mūsų pačių klaidos ir prarasti kamuoliai".

"Pirmą kartą šį sezoną pasiekėme dvi pergales iš eilės. Pergalė buvo sunki, ją pasiekėme pasiaukojimo dėka", - sakė "Atlanto" treneris Algimantas Briaunys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šančius

Šančius portretas
Kam Žalgiriui šašas.Nėra futbolo Lietuvoi. Tegul neteršia Kauno

Futbolo maniežo sargas

Futbolo maniežo sargas portretas
Futbolo parodija...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių