„Atlanto“ vairą susigrąžinęs V. Lekevičius: be griežtos rankos klube – palaida bala

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Atlanto“ komanda nugrimzdo į gilią krizę, kai komandą paliko treneris Konstantinas Sarsanija.

Šiam Rusijos futbolo specialistui išvykus į Sankt Peterburgo „Zenit“, kur K.Sarsanija užima sporto direktoriaus pareigas, Klaipėdą paliko ir svarbūs žaidėjai: Andrejus Paniukovas, Olegas Dmitrijevas, Sergejus Obivalinas ir Linas Pilibaitis. Sunkią traumą patyrė ir šį sezoną žaisti negalės kapitonas Andrius Bartkus.

„Atlanto“ žaidimas sugriuvo ir praėjusią savaitę klubas patyrė gėdingą pralaimėjimą Europos lygos varžybose Kazachstane, kur 0:6 buvo sutriuškintas Almatos „Kairat“ komandos.

Atsakomasis mačas Klaipėdoje žaidžiamas šį ketvirtadienio vakarą.

„Nuotaikos blogos, tačiau toks gyvenimas, kad reikės eiti į aikštę ir žaisti, – prieš būsimą mačą Klaipėdos klubo interneto svetainėje cituojamas „Atlanto“ generalinis direktorius Vacys Lekavičius. – Ištraukus burtus beveik visi tvirtino, jog mūsų ekipai nėra vilčių patekti į kitą etapą, tačiau niūriose prognozėse nebuvo tokio baisaus rezultato. Norėčiau, jog atsakomosios rungtynės susiklostytų sėkmingai ir futbolininkai galėtų psichologiškai atsitiesti, žiūrint į likusią sezono dalį – tęsiant kovą šalies čempionate. Nė vienos pergalės nepasiekėme šalies pirmenybių antrajame rate, iškritome iš Lietuvos taurės turnyro, žaidybinė krizė nusitęsė ir sulaukus Europos lygos varžybų. Iki liepos 23 dienos galime registruoti naujų žaidėjų. Ne paslaptis – atvyks daug žaidėjų iš Baltarusijos, Ukrainos ir Lietuvos. Reikia stiprintis. Matau, kad į visas pozicijas reikia įlieti šviežio kraujo, nes antraip galime liūdnai baigti šalies čempionatą ir net neiškovoti teisės kitąmet žaisti Europoje“.

Anksčiau agresyviais išpuoliais už aikštės ribų garsėjęs V.Lekavičius dabar pats vadovauja komandai.

„Komanda „sulūžo“, todėl teko vėl priartėti prie ekipos – dalyvauti treniruotėse, jausti mikroklimatą, iš naujo įvertinti futbolininkų lygį. Peržiūrėsiu visas pozicijas, pradedant nuo vyriausiojo trenerio kėdės, – sakė V.Lekavičius. – Manau be trenerio būsime neilgai, iki atsinaujinsiančio šalies čempionato. Nes be vyriausiojo trenerio, be griežtos rankos klube – palaida bala. Pirmiausiai ieškosiu specialisto Lietuvoje.“


Šiame straipsnyje: Vacys LekevičiusAtlantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių