„Bastia“ sirgaliai per apšilimą užpuolė „Lyon“ futbolininkus

  • Teksto dydis:

Dėl sirgalių siautėjimo nutrauktos rungtynės Prancūzijos futbolo lygoje. „Bastia“ klubo sirgaliai per komandų apšilimą įsiveržė į „Armand Cesari“ stadiono aikštę ir užpuolė „Lyon“ futbolininkus.

Iš pradžių rungtynės Korsikos saloje buvo atidėtos – vėlavo 55 minutes, o galiausiai buvo nutrauktos.

Chuliganai provokavo futbolininkus įsivelti į grumtynes. Viena „Bastia“ sirgalių grupė buvo sučiupusi „Lyon“ vartininką Mathieu Gorgeliną. Kai incidentas užvirė, jis ir Memphis Depay buvo aikštės viduryje.

Stadiono apsaugos darbuotojams pavyko išvaduoti M.Gorgeliną ir palydėti iki tarnybinių patalpų. Čia spėjo sugužėti visi abiejų komandų žaidėjai. Pranešama, kad niekas iš futbolininkų nepatyrė sužalojimų.

Futbolininkai į provokacijas reagavo ramiai, išskyrus Jordaną Ferri, kuris pabandė įspirti sirgaliui.

„Mes, žaidėjai, ir personalo žmonės buvome šokiruoti. Niekas nenorėjo išeiti iš persirengimo kambario ir žaisti šių rungtynių“, – sakė „Lyon“ gynėjas Jeremy Berthod.

Rungtynes atnaujinus, „Bastia“ sirgaliai pabandė pakartoti išpuolį. Tuomet nuspręsta rungtynes nutraukti.

Tačiau neramumai tuo nesibaigė. Pranešama, kad ultros sprogstamais daiktais apmėtė „Lyon“ komandos autobusą. Policija į tai atsakė panaudodama ašarines dujas. Pasiekusi Korsikos oro uostą, čia „Bastia“ sirgalių „Lyon“ komanda nesutiko.

Vasarį „Bastia“ klubui buvo liepta uždaryti dalį stadiono po to, kai komandos sirgaliai rasistiškai užgauliojo „Nice“ puolėją Mario Balotelli.

Tai jau antras kartas šią savaitę, kai „Lyon“ atsiduria sirgalių chuliganizmo epicentre. Ketvirtadienį Europos lygos ketvirtfinalio rungtynės su Stambulo „Bešiktaš“ dėl masinių riaušių tribūnose buvo atidėtos valandai.

Tąsyk beveik 60 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Parc Olympique Lyonnais“ stadione neramumus sukėlė Turkijos sirgaliai, užpuolę „Lyon“ gerbėjus. Į prancūzų tribūnas turkai laidė petardas ir kitus sprogstamuosius užtaisus. Neturėdami kur trauktis, prancūzų fanai įsiveržė į aikštę.

UEFA dėl šio įvykio pradėjo tyrimą.

Incidentas sekmadienį užfiksuotas ir kitose Prancūzijos lygos rungtynėse. „Nantes“ sirgaliai petardomis apmėtė „Bordeaux“ vartininką Cedricą Carrasso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių