Belgijos futbolininkai užtikrintai pranoko Tunisą

Rusijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato antrojo turo rungtynėse G grupėje Maskvoje šeštadienį Belgijos rinktinė 5:2 (3:1) nugalėjo Tuniso futbolininkus.

6-ąją min. belgas Edenas Hazard'as realizavo 11 m baudinį iš išvedė savo komandą į priekį, o 16-ąją min. rezultatą padvigubino Romelu Lukaku. Vos po dviejų minučių tunisiečiams pavyko sušvelninti skirtumą - Wahbi Khazri pakėlė kamuolį į baudos aikštelę ir Dylanas Bronnas nukreipė kamuolį į vartus. Pačioje kėlinio pabaigoje R. Lukaku po Thomaso Meuniero perdavimo išbėgo vienas prieš Tuniso vartininką ir smūgiavo taikliai, sugrąžindamas belgams dviejų įvarčių pranašumą. R. Lukaku šiose planetos pirmenybėse pasižymėjo jau keturis kartus ir pasivijo rezultatyviausių žaidėjų sąraše pirmaujantį portugalą Cristiano Ronaldo.

51-ąją min. savo įvarčių sąskaitą dar kartą papildė E. Hazard'as - 4:1. Po keitimo 68-ąją min. aikštėje pasirodęs Michy Batshuayi 90-ąją min. įmušė penktąjį belgų įvartį.

Paskutinėmis mačo akimirkomis (90+3) W. Khazri po Hamdi Nagguezo perdavimo sušvelnino skirtumą 2:5.

Rungtynėms teisėjavo arbitras iš JAV Jairas Marrufo.

Kitas G grupės mačas vyks sekmadienį. Jame susitiks Anglijos ir Panamos rinktinės.

Šeštadienį dar bus žaidžiami du F grupės susitikimai - Meksika kovos su Pietų Korėja, o čempionės titulą ginanti Vokietija - su Švedija.

Birželio 14 - liepos 15 dienomis vyksiančiame pasaulio čempionate dalyvauja 32 rinktinės, suskirstytos į aštuonias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas. Finalas vyks liepos 15 dieną Maskvos Lužnikų stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių