Buvęs jaunimo rinktinių narys atrado laimę Tasmanijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolininkų karjeros pasisuka į įvarias šalis. Buvusio Lietuvos jaunimo rinktinių saugo Gedimino Krušos istorija taip pat verta dėmesio – jis šiuo metu žaidžia 15,5 tūkst. km. nuo Lietuvos nutolusioje Tasmanijoje.

Klaipėdietis sulaukė dėmesio vietinėje žiniasklaidoje – theffacup.com.au puslapis pakalbino Lietuvos futbolininką, kuris profesionalo karjerą pradėjo „Vilniaus“ klube 2006 metais kartu su bendraamžiu Paulinho. Brazilas pasiekė karjeros zenitą, kai praėjusiais metais persikėlė į „Barcelona“ komandą.

„Jis buvo vienas iš maždaug dešimties brazilų klube. Jam buvo tik 18 ir tuo metu tikrai negalėjai pasakyti, jog jis bus didelė žvaigždė, ar žais Brazilijos rinktinėje, bet jis dirbo labai sunkiai. Turėjome tikrai gerą komandą ir kovojome dėl pirmos vietos lygoje, bet vėliau klubas susidūrė su finansinėmis problemomis“, – teigė G. Kruša.

Lietuvos U-17 ir U-19 rinktinėse rungtyniavęs žaidėjas po to žaidė Vilniaus „Vėtroje“, trumpai atstovavo Suvalkų „Wigry“ ir Silamėjes „Kalev“ klubams, o vėliau karjerą tęsė Klaipėdos „Atlanto“, „Granito“, Kretingos „Minijos“, „Šilutės“, Alytaus „Dainavos“ ir „Koralo“ klubuose.

Būtent „Koralas“ 2017 metais tapo paskutinė G. Krušos karjeros stotelė prieš persikeliant į egzotinę Tasmaniją, kurios didžiausia sala yra 240 km. nutolusi nuo Australijos. Pasinaudojęs paieškos sistema „Google“, jis greitai susisiekė su pusiau profesionaliu „Devonport Strikers“ klubu, žaidžiančiu Tasmanijos nacionalinėse „Premier“ lygose (antrasis Australijos regiono futbolo divizionas).

„Internete ieškojau galimybių, kur galėčiau pratęsti karjerą. Susisiekiau su Tasmanijos futbolo federacijos atstovu ir jis man davė klubų, trenerių ir prezidentų kontaktus. Su „Devonport“ klubu apie dvi valandas kalbėjome apie viską ir jie mane pakvietė atvykti“, – pasakojo 27 metų futbolininkas.

G. Kruša pamilo 30 tūkst. gyventojų miestą, įsikūrusiame prie Mersio upės žiočių: „Tai nuostabus miestas. Visi žmonės yra labai šilti, jie man stipriai padėjo, jog jausčiausi čia, kaip namuose. Tasmanija yra graži valstija, turinti daug nacionalinių parkų ir puikią gamtą, tad aš tikrai tuo mėgaujuosi. Tai – rami ir jauki vieta“.

Universalus centro saugas, galintis žaisti ir aikštės kraštuose, neatmeta galimybės vėl žaisti profesionaliai. Australijos A lygoje jau yra žaidęs vienas lietuvis – Darvydas Šernas – ir G. Kruša mano, kad gali pasekti jo pėdomis.

„Žaisti aukščiausiame lygyje būtų puiki patirtis, nieko nėra neįmanomo. Trokštu stipriai užbaigti sezoną ir apsvarstyti ateities variantus“, – tikino G. Kruša. Jo komanda šiuo metu pirmauja savo divizione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai jis

Tai jis portretas
Dabar tasmanijos velnias.siaip nusibelsk TU tiek,keista kad ten futbola zaidzia.geras cia.sekmes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių