Čempionai egzaminuos aršiausius persekiotojus

„Varžovai šiemet sustiprėję, matyt, daugiau treniruojasi kartu, todėl lengva nebus“, - teigė Justinas Zagurskas. Kauno „Vyčio“ ekipos kapitono drauge su komanda trečiadienio vakarą laukia rimtas iššūkis – akistata su artimiausiu persekiotoju Jonavos „Vikingu“.

Lietuvos salės futbolo pirmenybėse „Vikingai“ kiek netikėtai tapo pagrindiniais „Vyčio“ konkurentais. Ekipoms sužaidus po 6 rungtynes jas skiria tik du taškai, tad pergalės atveju jonaviečiai, dar nežinantys pralaimėjimų kartėlio, netgi aplenktų čempionų titulą ginančius kauniečius. Praėjusiame ture tą patį užsimojo padaryti vicečempionė Gargždų „Pramogos SC“ komanda, tačiau Kaune skaudžiai nudegė – 2:7. Žemaičiai liko ant trečiojo lyderių rikiuotės laiptelio, nuo Jonavos klubo atsilikdami 4, o nuo „Vyčio“ - jau 6 taškais. Tiek pat taškų – 12 - kaip ir gargždiškiai turi lygos naujokė „Akmenė“, tačiau ji yra žaidusi maču daugiau.

Tad šįvakar nuo 20.30 val. Vytauto Didžiojo Universiteto (VDU) sporto salėje vyksiančios nukeltos penktojo Lietuvos salės futbolo (Futsal) A lygos turo rungtynės bus svarbios ne tik jų tiesioginiams dalyviams, bet ir jų persekiotojams. Prieš keletą dienų „Vyčio“ vairą perėmė brazilas Luizas Carlosas Batista, pakeitęs Čempionų lygoje komandai vadovavusį savo tėvynainį Luciano Misturą bei laikinai vyriausiojo trenerio pareigas ėjusį Mindaugą Grigalevičių. Šis liko brazilo asistentu.

47-erių strategas daugiau nei du dešimtmečius pats rungtyniavo profesionaliai, o vėliau tapo treneriu ir apie dešimtmetį UPIS universitete dirbo kartu su buvusiu „Vyčio“ treneriu Luciano Mistura. Kartu jiems pavyko keturis kartus tapti Brazilijos čempionais.

„Jonavos komanda panašaus lygio kaip ir Gargždų, tik labiau treniruota, tobulinanti žaidimą standartinėse situacijose. Tačiau kažkurio vieno žaidėjo išskirti negalėčiau. Manau, ir mes turime savo kozirių, kuriais stengsimės pasinaudoti“, - mūsų portalui sakė J.Zagurskas.

Beje, šis 23 metų žaidėjas vakar atsiėmė geriausio 2018-ųjų Kauno apskrities salės futbolininko prizą.


Šiame straipsnyje: VytisSalės futbolasvikingai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių