Čempionų lyga: į ketvirtfinalį pateko „Bayern“ ir „Real“

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą sužaistos atsakomosios Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynės. Madrido „Real“ bendru rezultatu 6:2 nugalėjo „Napoli“, o „Bayern“ net 10:2 sutriuškino „Arsenal“.

Madrido ir Miuncheno klubai tapo pirmaisiais ketvirtfinalio dalyviais.

„Napoli“ – „Real“ 1:3

Bendras rezultatas: 2:6

„Napoli“ ekipą intrigą išlaikė tik vieną kėlinį. Drieso Mertenso įvartis 24-ąją minutę sukėlė audrą šeimininkų stadione. Italai puikiomis atakomis užbaigė pirmąjį kėlinį. Antrajame jiems trūko tik įvarčio, kad patektų į išsvajotąjį ketvirtfinalį.

Tačiau italų vakarėlį atšaukė Sergio Ramosas, kuris per penkias minutes įmušė du įvarčius ir užtikrino „Real“ pergalė. Gynėjas abu įvarčius mušė identiškai – kyšteldamas galvą po Toni Krooso kampinių.

Per pridėtą rungtynių laiką pasižymėti suspėjo Alvaro Morata.

Prieš dvi savaites „Real“ namuose 3:1 nugalėjo „Napoli“.

„Real“ į ketvirtfinalį pateko jau septintą sezoną iš eilės. „Napoli“ dar nei karto nėra patekę tarp aštuonių geriausiųjų.

Startinės sudėtys:

„Napoli“: P.Reina, K.Koulibaly, R.Albiolis, F.Ghoulamas, E.Hysajus; M.Hamšikas, A.Diawara, Allanas; L.Insigne, D.Mertensas, J.Callejonas.

„Real“: K.Navasas; Marcelo, Pepe, S.Ramosas, D.Carvajalis; L.Modričius, Casemiro, T.Kroosas; C.Ronaldo, K.Benzema, G.Bale'as.

„Arsenal“ – „Bayern“ 1:5

Bendras rezultatas: 2:10

Londone rungtynės prasidėjo „Bayern“ sirgalių pokštu – jie stadioną nuklojo tualetiniu popieriumi. Taip įgeldami savo varžovams dėl gėdingo pasirodymo Miunchene.

Visgi 20-ąją minutę Theo Walcottas mušė įvartį, kuris atgaivino klubo optimistų viltis. Šios buvo palaidotos antrojo kėlinio pradžioje.

55-ąją minutę lemtingą klaidą padarė Laurentas Koscielny, kuris baudos aikštelėje pargriovė Robertą Lewandowskį. Teisėjai ne tik paskyrė 11 metrų baudinį į „Arsenal“ vartus, bet ir išvarė gynėją iš aikštės. Lenkas baudinį realizavo, o šeimininkai liko dešimtiese.

Tuomet ir prasidėjo Londono futbolininkų košmaras. Vienas po kito įvarčius mušė Arjenas Robbenas, Douglas Costa ir Arturo Vidalis.

Pirmosios rungtynės Miunchene baigėsi triuškinančia „Bayern“ pergale 5:1.

„Arsenal“ pastarąjį kartą ketvirtfinalyje žaidė 2010 metais.

Startinės sudėtys:

„Arsenal“: D.Ospina; N.Monrealis, L.Koscielny, Sh.Mustafi, H.Bellerinas; G.Xhaka, T.Walcottas; A.Sanchezas, A.Ramsey, A.-O.Chamberlaine'as; O.Giroud.

„Bayern“: M.Neueris; M.Hummelsas, J.Martinezas, Rafinha; D.Alaba, X.Alonso, T.Alcantara; A.Vidalis, R.Lewandowskis, F.Ribery, A.Robbenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių