D. Matulevičius: svarbu buvo kantriai laukti šansų

  • Teksto dydis:

Po laimėtos pasaulio čempionato atrankos dvikovos su Maltos komanda Lietuvos rinktinės žaidėjai pripažino, jog varžovas privertė rimtai paplušėti ir svarbiausia buvo kantriai laukti savo šansų.
 

Komentarai po rungtynių:

Saugas Fiodoras Černychas: „Džiaugiamės pagaliau atėjusiais trimis taškais. Visi esame laimingi. Nesitikėjome tokio gero Maltos žaidimo. Jie turi techniškų žaidėjų, sutankino gynybą ir mums buvo sunku kažką padaryti. Tačiau nesinervinome, per pertrauką pasikalbėjome, kad bus progų, reikia jas išnaudoti, įmušti ir viskas bus gerai. Tas ir pavyko.

Nepasakyčiau, kad įvartis įspūdingas, tačiau jį išvargau. Gerai, kad stovėjo mažas gynėjas, nepasiekė kamuolio. Įvartis yra įvartis, svarbiausia, kad laimėjome.“

Puolėjas Deivydas Matulevičius:„Laukėme sunkių rungtynių. Žinojome, kad Malta koncentruosis į gynybą ir stengsis kontratakuoti. Svarbiausia buvo kantrybė ir išlaukti savo šanso.Mano užduotys buvo užsikabinti už kamuolio, atsiliepti į perdavimus iš kraštų ir pačiam neiti į kraštus, būti centro puolėju. Smagu, kad prisidėjau prie įvarčių, bet svarbiausia, kad laimėjome rungtynes. Pagaliau pasiekėme pergalę po dviejų rungtynių, kuriose ją paleidome iš rankų.

Labai norėtume padėkoti fanams. Jautėme jų stiprų palaikymą. Tikrai smagu žaisti prie pilnų tribūnų.“

Saugas Artūras Žulpa: „Labai padėjo aistruoliai. Jie visada skatino mus eiti į priekį. Patys labai stengėmės. Daug progų nebuvo, bet įvartis pribrendo. Pasiekėme savo. Buvo ir sėkmės, ir daug darbo. Įmušus pasidarė lengviau.

Šiandien reikėjo keisti žaidimo planą, žaisti pirmu numeriu ir tas nebuvo lengva. Esame pripratę žaisti antru numeriu. Reikėjo laiko pramušti Maltos gynybą.

Rezultatai ciklo pradžioje labai malonūs, tačiau svarbiausia nesustoti ir po žingsnelį eiti toliau.“

Gynėjas Vytautas Andriuškevičius: „Žinoma, nuotaikos geresnės nei po Škotijos. Pergalė vainikavo šią stovyklą. Laimėjome užtikrintai rezultatu 2-0. Visiems įrodėme, jog laukia geri dalykai ir mums svarbus yra palaikymas.

Per daug neskaičiuojame taškų. Turime naują trenerį, stengiamės žaisti ir išpildyti jo užduotis. Rezultatai ateina patys. Viskas eina gera linkme.

Maltos komandos nenuvertinome. Lengva nebuvo. Jie bandė palaikyti kamuolį ir bandė smūgiuoti į vartus. Pirmo įvarčio labai reikėjo. Kai jį pasiekėme, viskas pasidarė daug lengviau.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių