„Dainavą“ be gailesčio sutrypė ir „Sūduva“

  • Teksto dydis:

Alytaus „Dainavos“ jaunimas vis dar nepelnė įvarčio „SMScredit.lt A lygoje“. VII-ajame ture Marijampolės „Sūduva“ iškovojo antrąją pergalę šiame sezone ir pagerino įvarčių santykį įveikdama alytiškių pasipriešinimą rezultatu 5:0 (2:0). Pelnę tris taškus marijampoliečiai pakilo į aštuntąją vietą turnyro lentelėje, laipteliu žemyn nustumdami „Šiaulių“ klubą, savo ruožtu, dzūkų sąskaitoje jau 42 praleisti įvarčiai ir nulis taškų. 

Nuaidėjus pirmajam teisėjo Jurijaus Paškovskio švilpukui, „Sūduva“ iš karto pradėjo karaliauti ant žaliosios vejos. Buvo pakelti keli kampiniai, „Dainavos“ vartininkas Donatas Mikučionis taip pat gelbėjo savo komandą.

Vis tik patiems marijampoliečiams rungtynių pradžioje pasižymėti nepavyko, tačiau jų naštą palengvino alytiškis Nedas Čeplinskas apmaudžiai galva nukreipęs kamuolį į savo vartus.

Po įmušto įvarčio Suvalkijos klubas atsipalaidavo ir leido dzūkams kartais pabuvoti ir kitoje aikštės pusėje. Nors „Sūduva“ stebuklų nerodė, bet meistriškumo skirtumas buvo akivaizdus. Du kartus puikias progas vėjais paleido jaunasis šeimininkų žaidėjas Markas Kardokas, dar kartą komandą po Audriaus Broko smūgio išgelbėjo D.Mikučionis.

Marijampoliečiai žaidė gana vangiai ir už tai galėjo būti nubausti. Vartų sargas Džiugas Bartkus sužaidė ne visai užtikrintai standartinės padėties metu, bet N.Čeplinskas nepasinaudojo dėkinga proga nukreipti atšokusį kamuolį į vartus.

Akivaizdu, jog jaunasis dzūkų žaidėjas naktį nematė krentančios žvaigždės ir nebuvo išlipęs šį rytą tinkama koja iš lovos. 41-ąją rungtynių minutę N.Čeplinskas dar kartą nukreipė kamuolį į savo vartus, šį kartą kamuolys pralėkė tarp D.Mikučionio kojų.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nepasikeitė, „Sūduva“ toliau beatodairiškai atakavo „Dainavos“ vartus. Nuostabios progos neišnaudojo Marko Andjelkovičius, tačiau jau po kelių atakų buvęs Panevėžio „Ekrano“ žaidėjas galėjo džiaugtis sėkme, įvartis buvo pasiektas po puikaus Tomo Radzinevičiaus perdavimo.

Rezultatyvaus perdavimo autorius T.Radzinevičius netrukus ir pats pasižymėjo realizavęs 11 metrų baudinį, kai ranka baudos aikštelėje sužaidė po keitimo pasirodęs alytiškis Ignas Keldušis.

„Sūduva“ ir toliau naudojosi svečių nuovargiu bei stengėsi dar labiau papildyti savo įvarčių sąskaitą. Iš kelių puikių progų jiems pavyko išnaudoti tik vieną, 78-ąją minutę tašką šiame mače padėjo A.Brokas, sulaukęs tikslaus M.Andjelkovičiaus perdavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių