E. Vaitkūnas: anksčiau buvome niūrūs ir nervingi, bet dabar nuotaika gera

  • Teksto dydis:

„Žalgirio“ kapitonas Egidijus Vaitkūnas prieš antradienį vykusias A lygos 30 turo rungtynes su „Trakais“ buvo pagerbtas specialiais, 250-uoju numeriu paženklintais marškinėliais. Per savo karjerą sostinės ekipoje jau 252 oficialias rungtynes sužaidęs 29 metų futbolininkas tiki, kad ateityje šis skaičius bus dar didesnis.

„Manau, kad sužaistų rungtynių skaičius gana solidus, bet tikiu, kad ateityje gali būti ir dar gražesnis skaičius. Be abejo, tai nėra vien tik mano pasiekimas. Prie jo prisidėjo ir „Žalgirio“ vadovai, ir komandos fanai, kurie mane visada palaikė ir palaiko.

Malonu žaisti tokiame puikiame klube, tikiuosi, kad tokių džiugių akimirkų ateityje dar bus ne viena“, – teigė 2008 m. kovo 19 d. Baltijos lygos rungtynėse su „Ventspils“ ekipa „Žalgirio“ gretose debiutavęs futbolininkas.

Beveik visą savo karjerą „Žalgiryje“ praleidęs ir daugybę titulų su komanda laimėjęs E.Vaitkūnas šiuo metu kovoja dėl dar vieno – Lietuvos čempionų trofėjaus. Penktojo iš eilės A lygos nugalėtojų titulo siekiantys žalgiriečiai po 30 turų vienu tašku atsilieka nuo pirmaujančios Marijampolės „Sūduvos“. Siekdami apginti nuo 2013 metų jiems priklausantį trofėjų sostinės ekipos futbolininkai privalo laimėti likusias tris čempionato rungtynes.

„Faktas, kad mes jau nebegalime klysti. Šį sezoną jau ir taip pridarėme per daug klaidų, tad negalime sau leisti tokios prabangos. Kita vertus, šiuo metu komanda demonstruoja gerą futbolą, be to, kol kas viskas yra mūsų pačių rankose. Mes tikime tuo ką darome ir manau, kad pasieksime savo tikslą“, – po minimalia pergale prieš „Trakus“ pasibaigusio susitikimo pareiškė E.Vaitkūnas.

Penktą A lygos kovų ratą „Žalgiris“ pradėjo vadovaujamas naujo stratego Aleksandro Brazevičiaus. Futbolo specialistas iš Baltarusijos praėjusios savaitės pradžioje pakeitė po nesėkmingos sezono atkarpos su komanda atsisveikinusį Valdą Dambrauską.

Pasak E.Vaitkūno, įvykusios permainos sukrėtė futbolininkus ir privertė juos susitelkti. „Naujas treneris per savaitę negali padaryti kažkokių stebuklų. Be abejo, A.Brazevičius yra geras specialistas, puikiai nuteikia komandą, gerai ją motyvuoja. Bet toks pat buvo ir V.Dambrauskas.

Tik tiek, kad po to sukrėtimo futbolininko rimčiau įsiklauso į trenerio žodžius. Dabar mes ne tik girdime, bet ir padarome taip, kaip treneris sako. Gal būt padėjo ir tas sukrėtimas, gal dabar žaidėjai nori kažką įrodyti, jie yra labiau susitelkę“, – samprotavo „Žalgirio“ senbuvis..

Šį šeštadienį, lapkričio 4 d., LFF stadione „Žalgiris“ susitiks su „Jonavos“ futbolo komanda. E.Vaitkūno teigimu, šioje sezono stadijoje komanda demonstruoja brandų futbolą ir yra pasirengusi siekti aukščiausių tikslų.

„Mes dabar tikrai neblogai žaidžiame, įsiklausome į trenerio žodžius, aikštėje atliekame tai ką turime atlikti, o svarbiausia – nepraleidžiame įvarčių. Prieš tai gal kiek per daug ir per dažnai leisdavome sau klysti gynyboje, o ir patys neįmušdavome. Dabar atvirkščiai – įmušame ir nepraleidžiame.

Tai ir yra pergalių receptas. Be abejo, po kelių laimėtų rungtynių nuotaika ir mikroklimatas komandoje pagerėjo. Anksčiau buvome niūrūs, nervingi. Bet dabar nuotaika gera, tikiu, kad šeštadienį bus dar geresnė, o po paskutinių rungtynių, manau, ji bus tiesiog puiki“, – teigė „Žalgirio“ kapitonas.

„Žalgirio“ ir „Jonavos“ rungtynės šeštadienį prasidės 13 val.


Šiame straipsnyje: Egidijus VaitkūnasŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių