EP vadovas pasmerkė italų futbolo komandos „Lazio“ sirgalius už antisemitizmą

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento vadovas Antonio Tajani (Antonijus Tajanis) antradienį griežtai pasmerkė Italijos futbolo chuliganus, panaudojusius Holokausto aukos Anne Frank (Anos Frank) atvaizdą, kad įžeistų priešininkų komandos sirgalius.

Politikas pareiškė, kad mūsų dienomis Europoje antisemitizmui vietos nėra.

Pirmadienį paaiškėjo, kad Italų futbolo komandos „Lazio“ sirgaliai Romoje klijavo lipdukus ir piešė grafičius, vaizduojančius A. Frank, pagarsėjusią savo dienoraščiu, vilkinčią priešininkų iš Romos komandos sportinius marškinėlius. Tai buvo vėliausias iš virtinės antisemitinių ar rasistinių išpuolių, su kuriais yra siejami „Lazio“ sirgaliai.

A. Tajani, kuris pats yra italas, Europos Parlamente Strasbūre pareiškė, kad „Anne Frank atvaizdo naudojimas kitų įžeidimui yra labai rimtas dalykas“.

Pasak A. Tajani, ES privalo išlikti religinės tolerancijos erdvė, kurioje Europos žydų bendruomenės yra laukiamos. Antisemitizmas kaip reiškinys turi likti praeityje, sakė jis.

„Žydų bendruomenės yra Europos Sąjungos dalis. Didžiuojuosi, kad turime žydų tikėjimo piliečių, ir manau, kad antisemitizmas turi likti tik mūsų praeities siaubingas išgyvenimas, jau pasibaigusio amžiaus mūsų šalies siaubingas išgyvenimas“, – pabrėžė A. Tajani.


Šiame straipsnyje: Lazio sirgaliaiLazioEP

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Slopinama žodžio teisė?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių