Euro U-21 finale – Ispanijos ir Vokietijos futbolininkai

  • Teksto dydis:

Ispanijos ir Vokietijos futbolininkai antradienio vakarą laimėjo savo pusfinalius ir pasiekė Europos jaunimo (U-21) futbolo čempionato finalą, kuris penktadienį vyks Krokuvoje.

Vokietijos futbolininkai pirmajame pusfinalyje sužaidė lygiosiomis 2:2 su Anglija, kurią galiausiai 4:3 įveikė per 11 metrų baudinių seriją. Šiam mačui teisėjavo lietuvis Gediminas Mažeika.

23 min. anglus į priekį išvedė D.Gray'aus įvartis, tačiau vokiečiai atsakė D.Selke (35 min.) įvarčiu dar pirmajame kėlinyje. Antrojo pradžioje, 50 min., rezultatą anglų naudai vėl persvėrė T.Abrahamas, tačiau 70 min. F.Platte rezultatą vėl išlygino.

Baudinių serijoje lemiamu tapo penktasis anglų smūgis, kurį tiesiai į vartininką paleido „Southampton“ žaidėjas Nathanas Redmondas.

Kitame pusfinalyje Ispanijos futbolininkai 3:1 (0:0) nugalėjo Italiją.

Nugalėtojams visus tris įvarčius įmušė vienas Madrido „Atletico“ lyderių – S.Niguezas (53, 65 ir 74 min.). Italų gretose lygiąsias trumpai buvo atstatęs F.Bernardeschi (62 min.).

Nuo 58-osios minutės italai žaidė be iš aikštės pašalinto R.Gagliardini.

Su 5 įvarčiais S.Niguezas tapo rezultatyviausiu turnyro futbolininku.

Vokiečiai šį kas dvejus metus rengiamą turnyrą vienintelį kartą yra laimėję 2009 metais, o ispanai triumfavo 1986, 1998, 2011 ir 2013-aisiais. Šiemet turnyre pirmą kartą varžosi 12 komandų – nuo jo įkūrimo 1978 metais žaisdavo tik 8.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių