Fantastišką įvartį įmušęs K. Janonis: žinojau, kad gavęs šansą nedvejosiu

  • Teksto dydis:

Kauno „Stumbro“ kapitonas Klaidas Janonis savo debiutinėse oficialiose rungtynėse Lietuvos U-21 rinktinės sudėtyje pelnė neįtikėtino grožio įvartį į Farerų salų vartus bei taip ženkliai prisidėjo prie lietuvių pergalingo starto naujajame atrankos cikle rezultatu 3:0.

Talentingas žaidėjas didžiąją praėjusio sezono dalį praleido dėl sudėtingos traumos, visgi šiais metais sugebėjo išsikovoti vietą „Stumbro“ startinėje sudėtyje ir A lygoje ir demonstruoja solidų žaidimą.

Tai neprasprūdo pro akis naujajam šalies U-21 treneriui iš Danijos Caritui Falchui. Saugas į Lietuvos U-21 rinktinę buvo pakviestas ir prieš draugiškas rungtynes su Latvija ir Baltarusija, tačiau pirmosios dvikovos išvakarėse sunegalavo ir komandos draugų pasirodymą buvo priverstas stebėti iš šalies.

Viskas kur kas sėkmingiau „Stumbro“ kapitonui susiklostė praėjusią savaitę, kai jis žaidė startinėje Lietuvos U-21 rinktinės sudėtyje, įmušė fantastišką įvartį ir padėjo komandai iškovoti pergalę.

- Klaidai, ar galima tikėtis geresnio debiuto oficialiose U-21 rinktinės rungtynėse?, – fcstumbras.lt pasiteiravo žaidėjo.

- Užtikrinta pergalė ir įvartis, manau, tokio debiuto norėtų kiekvienas futbolininkas, todėl labai džiaugiuosi, jog mano debiutas buvo būtent toks.

- Po to, kai iškritai iš rikiuotės prieš draugiškas rungtynes, kurios buvo ir pirmosios rinktinę treniruojančiam danui C. Falchui, nebuvo nerimo, jog prarasi vietą sudėtyje?

- Kiekvieną kartą rinktinei susirinkus į stovyklą treneriai stebi ir vertina žaidėjų dabartinę formą, fizinę būklę bei renkasi tuos, kurie tuo metu yra geriausiai pasiruošę. Dėl šių priežasčių nerimo nebuvo, nes žinojau, jog viskas mano rankose ir tiesiog turiu stengtis, sunkiai treniruotis, kad įrodyčiau savo vertę.

- Ką gali pasakyti apie pačias rungtynes tiek asmeniškai, tiek iš komandos perspektyvos?

- Manau, kad sužaidėme tikrai neblogą mačą. Turėjome kamuolio kontrolę, pelnėme tris įvarčius, dominavome aikštėje ir taip įgyvendinome žaidybinį planą. Kita vertus visada yra ką gerinti, juolab negalime pamiršti, jog tai tik pradžia ir mūsų laukia daug pajėgesni varžovai.

Iš savęs visada reikalauju maksimumo ir tikrai negaliu pasakyti, kad sužaidžiau gerai, nes kiekvieną kartą norisi pasirodyti vis geriau ir geriau. Tai normalus sportinis siekis, turi norėti tobulėti su kiekviena diena.

- Pasakyk atvirai, ar būtent taip ir norėjai atlikti baudos smūgį?

- Treniruotėse atidirbinėju smūgius iš šio taško, todėl žinojau, kad gavęs šansą nedvejosiu ir smūgiuosiu į vartus. Džiaugiuosi, jog pavyko pasižymėti, o komandai – laimėti. Tai svarbiausia.

- Šį kartą į rinktinę iš viso buvo pakviesti net septyni „Stumbro“ futbolininkai, o iš viso net penki iš jų pasirodė aikštėje. Kai pusę rinktinės sudaro komandos draugai klube yra paprasčiau žaisti, geresnė tarpusavio „chemija“?

- Su dauguma žaidėjų esu gerai pažįstamas, nes ne kartą buvome kartu aikštėje, tačiau kai tiek žaidėjų yra iš vieno klubo, kuriuos matai ir su kuriais žaidi kiekvieną dieną, supranti iš pusės žvilgsnio, žinoma, yra daug paprasčiau.

- Jau netrukus prasidės trečiasis A lygos ratas. Kokie lūkesčiai?

- Norime dar rimčiau pakovoti su visoms komandoms. Stengsimės atimti taškus iš visų varžovų ir tiesiog privalome kilti turnyro lentelėje. Mūsų rezultatai pastaruoju metu parodo, jog komanda progresuoja.

- Jau trečiadienį namuose susitiksite su „Trakais“. Ką gali pasakyti apie šią kovą?

„Stumbras“ tikrai nieko nebijo ir į aikštę visada žengiame siekti tik pergalės. Rytoj laukiame gausaus žiūrovų palaikymo ir stengsimės juos pradžiuginti iškovotais taškais. Varžovas rimtas, tačiau jau praėjusioje dvikovoje įrodėme, jog nesame niekuo silpnesni. Tikiuosi ir laukiu gerų rungtynių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių