Futbolo skandalo atgarsiai: „Inkaras“ traukiasi iš LFF renginių

Skandalas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) viršūnėse įgauna pagreitį. Praėjusią savaitę LFF prezidentui Edvinui Eimontui pareiškus apie atsistatydinimą iš posto, sekmadienį į įvykius sureagavo ir pirmasis klubas. Kauno „Inkaras“ išplatino pranešimą apie pasitraukimą iš LFF renginių.

Daugkartiniai Lietuvos salės futbolo čempionai iš Kauno trenkė durimis. Kauniečiai pareiškė nebeketiną dalyvauti Futbolo federacijos renginiuose. Tai reikštų „Inkaro“ atsisveikinimą su šalies čempionatu, tiesa, prasidėsiančiu tik po gero pusmečio. Tačiau klubas informavo neketinąs dalyvauti ir jau kitą savaitę vyksiančiuose Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) prezidento rinkimuose.

Pakeisti krėslą paliekantį ilgametį apskrities futbolo vadovą Romaną Levinską pretenduoja net keturi kandidatai.

„Žinodami balsų „surinkimo metodus“ kai kuriuose apskrityse ir asociacijose, cirkais paverstus rinkimus, mes informuojame futbolo bendruomenę, kad (turėdami balso teisę) nedalyvausime KAFF prezidento rinkimuose. Esame tos nuomonės, kad žodis „PREZIDENTAS“ yra nesuderinamas su kai kurių apskričių, asociacijų vadovų pavardėmis!!! Mūsų giliu įsitikinimu (turint išsamesnės informacijos) po tokių viražų ir keistų išėjimų – sugrįžimų, šis žodis niekaip nedera prie dabartinio LFF prezidento E. Eimonto pavardės!!! (kalba netaisyta)“, - dėstoma „Inkaro“ klubo pareiškime.

„Inkaro“ atstovų tikinimu, daugelis aistruolių giliai klysta manydami, kad šioje sporto šakoje lyja milijonais eurų, tad jos atstovams nekyla jokių finaNsinių problemų.

„Gerbiami žmonės, nėra futbole to lovio su milijonais eurų apie kurį svaigstate. Gaila, kad po kai kurių personų kvailų judesių mūsų futbolas niekada neturės švaraus vardo ir stabilių rėmėjų. Jau nekalbant apie gerą valdžios požiūrį...... (kalba netaisyta)“, - aiškinama pranešime.

Priminsime, jog daugiau nei dešimtmetį LFF dirbęs E.Eimontas, po beveik pusantrų metų einant prezidento pareigas, netikėtai įteikė atsistatydinimo prašymą. Tačiau vėliau 41-erių metų kėdainietis pranešė, jog taip pasielgė jausdamas spaudimą iš senųjų LFF vykdomojo komiteto narių pusės. Tarp didžiausių E.Eimonto oponentų minėtas kaunietis Stasys Stankus, federacijos generalinis direktorius Nerijus Dunauskas bei jų bendražygiai. E.Eimonto žodžiais, jį netgi bandyta šantažuoti. LFF prezidentas konfliktą aiškina susikompromitavusių veikėjų noriu žūtbūt išlaikyti įtaką ir baime, jog priėmus jo siūlomas demokratines reformas klubai, o ne funkcionieriai įgis lemiamą balsą šalies futbolo valdyme.

Naujojo LFF prezidento rinkimai vyks birželio 12 d. Kaune. Neatmetama galimybė, kad juose savo kandidatūrą iškels ir pats atsistatydinęs E.Eimontas. Juolab kad LFF vadovas jau sulaukė tarptautinių struktūrų užtarimo – į Lietuvą jo prašymu netrukus atvyks autoritetinga UEFA ir FIFA delegacija.


Šiame straipsnyje: inkarasfutbolasLFF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Kur aprašytos intrigos ir asmenys, kurie jas rezga ? Eiliniai pliurpalai. Jei turite ką pasakyti tai sakykite tiesiai šviesiai, o ne perskyte į bliūdą su vandeniu. Būtu mano valia, išvaikyčiau tą pačią dieną visą tą beraščių murzių pulką, kuris vadinasi LFF. Futbolas 1990 m. Lietuvoje buvo populeresnis už krepšinį, o šitų turginių dėka tapo tikra parodija ir pajuokos objektu. Stovime reitinge žemiau kariaujančios Sirijos...

Uzpelkiui

Uzpelkiui  portretas
Apie tai, kad LFF intrigos ir Inkaras su tuo nesitaiksto, ka nemoki skaityt?

Užpelkis

Užpelkis portretas
Apie ką straipsnis ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių