Futbolo turnyre Palangoje liko lemiamos rungtynės

„Palangos Juzės“ futbolo turnyre, kuriame šįmet dalyvauja vos trys komandos, liko vienintelės rungtynės.

Kas laimės jau daugiau nei 50 metų kurorte rengiamų varžybų taurę, taps žinoma šeštadienį po Rygos „Rigas FS“ komandos ir Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinės susitikimo.

Arčiau tikslo yra latviai, pirmosiose turnyro rungtynėse įveikę šeimininkus – Palangos „Palangos“ futbolininkus 1:0.

Vienintelis įvartis krito varžyboms prasidėjus. Antrąjį kėlinį palangiškiai, tarp kurių buvo nemažai „Atlanto“ futbolo klubo jaunimo, perėmė iniciatyvą ir kūrė pavojingas progas vieną po kitos. Tačiau itin sėkmingai vartus gynęs Rygos ekipos vartininkas perniek vertė visas „Palangos“ klubo žaidėjų pastangas išlyginti rezultatą.

Į panašią situaciją šeimininkai pateko ir per antrąsias rungtynes, kai susitiko su Lietuvos jaunių rinktine. Jaunieji futbolininkai antrajame kėlinyje pirmieji pasiekė įvartį ir taip pat išsiveržė į priekį 1:0.

Šįkart „Palangos“ ekipai pavyko išsigelbėti, kai per penkių minučių intervalą Žilvinas Kymantas ir Skirmantas Rakauskas pasiekė du įvarčius.

Laimėję susitikimą 2:1, palangiškiai turi itin mažai vilčių, kad „Palangos Juzės“ taurė liks kurorte. Juos gali išgelbėti Lietuvos jauniai, jei įveiks latvius 1:0.

Rungtynės tarp „Rigas FS“ ir U-18 rinktinės Palangos žiemos stadione kovo 14 d. prasidės 11 val.

„Pirmasis „Palangos Juzės“ turnyras buvo surengtas 1962 metais“, – istoriją prisiminęs Romaldas Kazlauskas, varžybų organizatorius, Palangos sporto centro direktorius, apgailestavo, kad pastaraisiais metais dėl daugelyje miestų pastatytų futbolo maniežų, ankstesnės sezono pradžios, turnyre nebedalyvauja pajėgios Lietuvos, Latvijos ir kitų šalių komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bl...

bl... portretas
info išvis nėra .. kažkur kažkas vyksta ...o po to nori kad augtų susidomėjimas futbolu artistai

Kodėl

Kodėl portretas
O kodėl nedalyvauja Gargždų Banga ? Keista ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių