G. Buffono atsisveikinimas su ašaromis akyse: Italija nepateko į pasaulio čempionatą

  • Teksto dydis:

Ne tokio atsisveikinimo Gianluigi Buffonas tikėjosi. Prieš 21-erius metus Italijos rinktinės marškinėlius apsivilkęs legendinis vartininkas ketvirtadienio vakarą atsisveikino su ašaromis akyse.

Keturis kartus pasaulio čempione tapusi valstybė nesugebėjo prasibrauti į 2018-ųjų metų planetos pirmenybes.

Milano „San Siro“ stadione italai dar nebuvo pralaimėję niekada. Nepralaimėjo ir ketvirtadienio vakarą, bet po nulinių lygiųjų džiaugėsi švedai.

Praėjusį penktadienį skandinavai Solnoje įveikė italus 1:0, o Gian Piero Venturos vyrai per daugiau nei 180 minučių įmušti bent kartą taip ir nesugebėjo.

G.Buffonui pirmenybės Rusijoje galėjo tapti istorinės – šeštosios. Tačiau taip nenutiks. Ketvirtadienį Milano stadioną 40-etis vartininkas paliko su ašaromis akyse. Futbolo istorijoje jo pavardė taip ir liks tik šalia meksikiečio Antonio Carbajalio ir vokiečio Lotharo Matthäuso, kurie svarbiausiame planetos futbolo renginyje dalyvavo po penkis sykius.

Iki šiol Italijos pasaulio čempionatuose nebuvo vos du kartus. „Squadra Azzurra“ nedalyvavo pačiame pirmajame, kuris 1930-aisiais buvo surengtas tolimajame Urugvajuje bei 1958-aisiais, kai pirmenybės vyko Švedijoje. Būtent į šį čempionatą, kuris vyko prieš 59 metus, italai buvo vienintelį kartą nepatekę neįveikę atrankos.

Kaip ir reikėjo tikėtis, italai nuo pat pirmųjų minučių žaidė kur kas aktyviau. Tiesa, dvikovos pradžioje švedams dar pavyko rasti šiek tiek savų argumentų.

8-ąją dvikovos minutę labai pavojingai į baudos aikštę įsiveržė Marco Parolo. Romos „Lazio“ lyderis griuvo, bet arbitro iš Ispanijos Antonio Mateu švilpukas tylėjo.

Vaizdo kartojimas parodė, kad greičiausiai Švedijos gynėjas kojomis lietė italų saugą.

Dar stipriau skandinavų vartus šeimininkai užgulė baigiantis kėliniui, bet darniai gynybos liniją išrikiavę švedai atsilaikė.

54-ąją minutę po Alessandro Florenzi smūgio iš maždaug 12 metrų kamuolys praskriejo visai greta švedų vartų.

Kėlinio pabaigoje G.P.Ventura desperatiškai bandė stiprinti puolimą, ėjo va bank, į varžovų baudos aikštelę pora kartų buvo atbėgęs ir pats G.Buffonas, bet tai neišgelbėjo – Italija kitą vasarą pasaulio čempionatą stebės per televizorių.

Antradienį dėl paskutinio Europos kelialapio į pasaulio čempionatą atsakomajame mače kausis Airija ir Danija. Pirmasis Kopenhagoje baigėsi nulinėmis lygiosiomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Riko

Riko portretas
Taip, sunku įsivaizduoti pasaulio čempionatą be 4 kart pasaulio čempionų, bet sportas yra sportas, kamuolys apvalus, kaip banaliai sakoma
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių