Geriausias Lietuvos futbolininkas F. Černychas: maniau, kad laimės A. Novikovas

  • Teksto dydis:

Geriausiu Lietuvos futbolininku antrus metus iš eilės išrinktas Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija) puolėjas Fiodoras Černychas prisipažino, kad 2017 metai jam nebuvo patys geriausi, todėl turėjo abejonių, ar vėl taps laureatu.

Tarp finalinių kandidatų dar buvo F. Černycho komandos draugas Arvydas Novikovas ir Marijampolės „Sūduvos“ saugas Vaidas Slavickas.

„Malonu, kad vėl buvau įvertintas, bet nežinau ar buvau 100 proc. vertas šio apdovanojimo. Šie metai nebuvo geriausi mano karjeroje. Šį apdovanojimą galėjo pelnyti tiek Vaidas, tiek Arvydas, tačiau bet kokiu atveju, esu laimingas“, - sakė F. Černychas.

Per apdovanojimų ceremoniją liūdniausiai iš minėto trejeto atrodė A. Novikovas.

„Manau, kad kiekvienas, kuris buvo trejetuke, tikėjosi būti pripažintu geriausiu. Ir aš manau būčiau šiek tiek nuliūdęs jei nebūtų pavykę laimėti“, - pabrėžė F. Černychas.

Futbolininkas prisipažino, kad metai buvo geri jo komandai - Balstogės „Jagiellonia“ laimėjo Lenkijos čempionato sidabro medalius, o tai šiai ekipai yra didelis pasiekimas. Tiesa, Lietuvos rinktinei metai buvo pažymėti skaudžiais pralaimėjimais, o ir pats F. Černychas teigė, kad pernai rinktinėje žaidė geriau.

„A. Novikovas šiemet rinktinėje atrodė tikrai geriau, todėl maniau, kad geriausiu Lietuvos žaidėju galėjo tapti jis“, - prisipažino F. Černychas. - Klube man metai buvo geresni šiemet, o rinktinėje - pernai. Šiemet rinktinėje nepavyko pelnyti įvarčių, todėl tikiuosi, kad pavyks tą padaryti kitąmet. Norėtųsi apginti geriausio Lietuvos futbolininko vardą ir kitąmet“.

Šiemet F. Čerbychas, pasak užsienio spaudos, buvo susilaukęs nemažai užsienio komandų dėmesio, tačiau susitarti nepavyko ir jis vis dar rungtyniauja Lenkijoje.

„Kontraktas su „Jagiellonia“ ekipa baigsis vasarą, bet išvykti iš Balstogės galiu ir šią žiemą. Jeigu sulauksiu pasiūlymo iš stipraus klubo užsienyje, tai norėčiau išbandyti save ten. Vėliau tokio šansu gali ir nebebūti“, - pridūrė geriausias Lietuvos futbolininkas.

Geriausia Lietuvos futbolininke pirmą kartą buvo pripažinta „Kauno Žalgirio“ gynėja Ugnė Šmitaitė. Ji buvo nustebinta šio pripažinimo.

„Esu labai nustebusi. Nežinau, kas lėmė mano pergalę. Mano vaikinas labai norėjo, kad laimėčiau, todėl turbūt labai pasistengė“, - juokėsi futbolininkė.

U. Šmitaitė prisipažino, kad apie legionierės duoną negalvoja, nes puikiai jaučiasi Lietuvoje.

„Manau, kad Lietuvoje moterų futbolas eina į priekį ir tikiuosi, kad ateityje bus dar geriau. Pagrindinis dalykas ko trūksta - finansavimas“, - pridūrė U. Šmitaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostia

Kostia portretas
Radot kuo džiaugtis. Rinktinė beveik paskutinė pasaulyje, o čia straksi iš džiaugsmo. Gėda...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių