„Jonava” pristatė naujojo 2018 metų sezono sudėtį ir tikslus

  • Teksto dydis:

Jonavos futbolui 2017-tųjų metų sezonas buvo istoriškai geras. Pasiekti aukščiausi rezultatai klubo istorijoje, tačiau klubo vadovai nusprendė tikslų kartelę iškelti dar aukščiau.

Per žiemą komandoje įvyko daug permainų – pasikeitė klubo vadovybė, prie senbuvių, padėjusių pasiekti aukštus rezultatus, prisijungė nemažai naujų veidų. Tačiau galutinis tikslas išliko toks pat – bilietas į UEFA Europos lygos atrankos etapą.

Vasario 23-iąją, ketvirtadienio vakarą, Jonavos rajono savivaldybėje Tarybos posėdžių salėje vyko tradicinis sezono pradžios klubo susitikimas su rėmėjais, žurnalistais ir gerbėjais. Vakaro metu buvo pristatyta naujoji komandos sudėtis, aptarti tarpsezonio įvykiai ir naujojo sezono tikslai, ateities vizija, bendraujama su spaudos atstovais ir sirgaliais.

Vakaro pradžioje 2017-tųjų metų gruodžio mėnesį paskirtas naujasis klubo direktorius Zenius Kamarūnas papasakojo apie tarpsezonio laikotarpį, pristatė klubo viziją ir palinkėjo komandai visokeriopos sėkmės: „Pagrindinis komandos formavimo tikslas – atsispirti nuo praeitų metų sezono sėkmės ir kilti aukščiau, todėl dabartinėje sudėtyje yra net 10 žaidėjų, gynusių FK „Jonava“ garbę pernai. Iš 23 į komandos paraišką įtrauktų žaidėjų, net 14 yra lietuviai. Komandos trenerių štabui vadovauja specialistas iš Portugalijos.

Apibendrinant norėtųsi pasakyti, kad šiam sezonui komanda išsaugojo savo turėtas stipriąsias puses ir pagal galimybes ištaisė trūkumus. Užtikrintai galiu pasakyti, kad laukia įdomus sezonas, būsime patrauklūs žiūrovams, sunkus priešininkas varžovams ir, manau, džiaugsimės pergalėmis. Tikslas – prizinė vieta.“

Klubo direktorius Zenius Kamarūnas užbaigė savo kalbą padėkodamas Jonavos rajono savivaldybei už nuolatinę paramą ir ištikimą palaikymą, įteikdamas ekipos marškinėlius Jonavos rajono savivaldybės atstovui mero pavaduotojui Erlandui Andrejevui. Mero pavaduotojas šiuo metu pavaduoja į užsienį išvykusį miesto merą Eugenijų Sabutį. E. Andrejevas pasidžiaugė, jog komanda gali demonstruoti gerus rezultatus turėdama daug lietuvių:

„Džiaugiamės, kad Jonava tinkamai reprezentuojama aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje. Pernai užimta ketvirtoji vieta – istorinis pasiekimas mūsų miesto komandai. Kaip vienas iš savivaldybės vadovas, džiaugiuosi, kad komandoje daug lietuvių žaidėjų ir taip pat mūsų Jonavos futbolo auklėtinių.

Šiame sezone komandai linkiu išvengti traumų, demonstruoti kovingą žaidimą, vienybę, o pergalės, tikiu, ateis. Sirgaliams linkiu gražių emocijų stadione.“

Naujasis komandos treneris Filipe Ribeiro pasidžiaugė turėdamas šansą dirbti Jonavoje ir teigia, jog vertiną šį iššūkį: „Priėmiau šį iššūkį dirbti nedideliame Lietuvos futbolo klube, nes mane patraukė šiame klube dirbančių žmonių vizija ir užsidegimas. Manau, kad surinkome pajėgią komandą, kuri sieks aukščiausių tikslų.“

Laikinasis komandos kapitonas Laurynas Stonkus teigė, jog Jonavos futbolas tobulėja ir vertina galėdamas būti progreso dalimi, pasidalino savo įspūdžiais iš sezono pasiruošimo laikotarpio:

„Aš, kaip Jonavos futbolo senbuvis, galiu tik pasidžiaugti tuo, kaip progresuoja Jonavos futbolas. Mano nuomone šiemetinė komandos sudėtis – stipriausia, kokia tik yra buvusi klubo istorijoje. Todėl dabar svarbu visa tai įrodyti ir aikštėje.

Pasiruošimo laikotarpiu sąlygos buvo sudarytos labai geros, komanda dirbo intensyviai ir, neskaitant kelių traumų kai kuriems žaidėjams, yra gerai pasiruošusi sezonui. Noriu patikinti komandos sirgalius, kad į aikštę eisime kautis ir nugalėti.

Apibendrinant norėtųsi pasakyti, kad šiam sezonui komanda išsaugojo savo turėtas stipriąsias puses ir pagal galimybes ištaisė trūkumus. Tas, manau, klubo vadovybei gerai pavyko. Užtikrintai galiu pasakyti, kad laukia įdomus sezonas, būsime patrauklūs žiūrovams, sunkus priešininkas varžovams ir, manau, džiaugsimės pergalėmis. Tikslas – prizinė vieta.“

Po oficialiosios renginio dalies žurnalistai, rėmėjai ir gerbėjai turėjo progą pabendrauti su žaidėjais, užduoti klubo atstovams rūpimus klausimus, nusifotografuoti.

Pirmąsias sezono rungtynes FK „Jonava” žais Klaipėdoje, kur jų laukia debiutantų išbandymas – vasario 25-ąją, 13 val., Klaipėdos dirbtinės dangos stadione susitiks su FK „Palangos” ekipa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių