Kaune spindės ryškiausios futbolo žvaigždės

Vieną garsiausių skandalų futbolo pasaulyje sukėlęs italas Marco Materazzi, kietu žaidimo stiliumi garsėjęs argentinietis Javieras Mascherano, nepramušamas brazilų vartininkas Dida, mažiausiai šeši pasaulio čempionai – tokio žvaigždžių desanto, koks rugsėjo pabaigoje atvyks į Kauną, mūsų sirgaliai dar nėra regėję.

FIFA legendų rinktinė rugsėjo 30 d. išbandys Dariaus ir Girėno stadiono veją. Oficialioje FIFA komandoje spindės tokios garsenybės kaip prancūzai Davidas Trezeguet, Youri Djorkaeffas ir Emmanuelis Petit, Ricardo Quaresma ir Nuno Gomesas, brazilai Dida ir Roque Junioras, ispanas Michelis Salgado ir daugelis kitų.

Nuo šių žaidėjų titulų gali apraibti akys, tačiau juos pasitiks skambių pergalių skynę Lietuvos futbolo meistrai – Edgaras Jankauskas, Arminas Narbekovas, Valdas Ivanauskas, Aurelijus Skarbalius, Deividas Šemberas, Gintaras Staučė. Mūsų rinktinę treniruos specialistai, su kuriais lietuviai demonstravo geriausius rezultatus - Benjaminas Zelkevičius, Algimantas Liubinskas ir portugalas Jose Couceiro.

Rungtynių organizatorė Lietuvos futbolo federacija neslepia, jog panašios Legendų rungtynės vyksta daugelyje pasaulio šalių, tačiau prisivilioti FIFA žvaigždes į Lietuvą tapo įmanoma tik išdygus moderniam Dariaus ir Girėno stadionui.

„Nuolat ieškome naujų būdų ir kelių, kaip pritraukti sirgalius į stadionus ir suteikti jiems kuo geresnes emocijas, o tokio kalibro legendų vizitas į mūsų šalį – neabejotinai istorinis įvykis, – akcentavo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius. -  Atsivežti žvaigždžių rinktinę mums padėjo geri ryšiai su FIFA atstovais, užsimezgę 2021 metais organizuojant pasaulio salės futbolo čempionatą“.

Rungtynių data pasirinkta neatsitiktinai. Mat pernai rekonstruoto Dariaus ir Girėno stadiono pirmuoju renginiu tapo LFF taurės finalas, kuriame sirgaliai išgraibstė visus bilietus. Šiemet spalio 1 d. įvyks šio sezono LFF taurės turnyro finalas. Būtent šio mačo išvakarėse ir susikaus FIFA bei Lietuvos futbolo legendos.

„Miestas į stadioną investavo didžiulius pinigus, todėl norime, kad jame vyktų tarptautinio masto renginiai. Tokia dviejų dienų futbolo šventė turėtų tapti tikra to savaitgalio puošmena“, - teigė Kauno vicemeras Mantas Jurgutis.

LFF skaičiavimais, renginio biudžetas gali siekti apie 0,5 mln. eurų. Organizatoriai turės dengti FIFA komandos atvykimo išlaidas ir pan. Tačiau šiuos pinigus federacija tikisi surinkti iš bilietų pardavimo. Juos platina kakava.lt, o kaina į abiejų dienų varžybas prasideda nuo 19 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lėlių teatras

Lėlių teatras  portretas
tai kad futbolu prisidengenčioj organizacijoje pilna '' žvaigždžių desantu'', kur pinigai terūpi daugiau viskas smegenų pudrinimas.

Spyres 2kart i kamuoli

Spyres 2kart i kamuoli portretas
Koks lygis,tokios ir legendos.Kodel nepakviete Pele,Maradona,Puskasa is ano pasaulio?Butu kurkas idomiau...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių