Kauno futbolininkės artėja prie sidabro

Lietuvos moterų futbolo A lygos pirmenybėse jau tik stebuklas sukliudytų Šiaulių „Gintros-Universiteto“ ekipai nuskinti čempionių titulus. Daugkartinės Lietuvos čempionės iš Šiaulių nuo artimiausios persekiotojos Kauno „LSU-Žara“ ekipos atitrūko jau 12 taškų.

Kad anksčiau laiko triumfuotų šalies pirmenybėse šiaulietėms trūksta tik vienos pergalės. Ją čempionės gali pasiekti jau artimiausiame ture. Sekmadienį savo aikštėje „Gintra-Universitetas“ priims Gargždų „Bangos“ komandą. Jei šiaulietės įveiks žemaites, jos taps nebepavejamos konkurentėms. Jei Šiaulių klubui kažkokiu būdu nepavyktų laimėti, teorinė intriga dar išliktų. Tiesa,  Kauno futbolininkės turėtų įveikti visas likusias varžoves. Artimiausios jų – sekmadienį savo aikštėje egzaminuosiančios Vilniaus MFA „Žalgiris“ merginos.

Aukso medaliai „Gintrai-Universitetui“ taptų menka kompensacija dėl apmaudžios nesėkmės UEFA Čempionų lygos atrankoje. Svarbiausiose Europos klubų varžybose šiaulietės pritrūko vos vienos pergalės, kad įveiktų 7-osios atrankos grupės barjerą ir patektų į pagrindinį grupių turnyrą.

19-ąjį turą abi lyderių ekipos pasitiks pakilios nuotaikos. „Gintra-Universitetas“ praėjusiame ture net 14:0 sutriuškino kitą Šiaulių ir Akmenės jungtinę ekipą „ŠSG-FA-Akmenės SC“. Tai buvo net 16-oji lyderių pergalė iš eilės. Net 9 įvarčius nugalėtojoms pelnė Tatjana Kozyrenko, 2 pridėjo rezultatyviausia čempionato žaidėja Zenatha Coleman, po 1 – Simona Veličkaitė, Algimantė Mikutaitė ir Agneta Patilskytė. 48 taškus surinkusios šiaulietės per 16-ka čempionato mačų yra įmušę net 173 įvarčius, o praleidę vos du.

Antroje vietoje žengianti Kauno „LSU-Žara“ namuose 8:1 nepaliko vilčių Jonavos „KKSC-EOS-Aušra“ ekipai. Kaunietės savo sąskaitoje turi 36 taškus ir yra ramios dėl sidabro medalių, nes trečioje žengianti „Banga“ atlieka net 11 taškų, o iki pirmenybių finišo liko vos keturi turai. Kaip minėta, gargždiškėms siekiant daugiau nei bronzos, reiktų artimiausiame ture įveikti „Gintrą-Universitetą“. Tiesa, į prizininkų gretas dar gali įsisprausti ir MFA „Žalgiris“. Žalgirietės nuo „Bangos“ atsilieka vos tašku.

Apatinėje turnyro lentelės dalyje taškai taip pat dar nesudėlioti. Autsaiderė Jonavos komanda turi 3 taškus, o laipteliu aukščiau – 5-ojoje pozicijoje esanti „ŠSG-FA-Akmenės SC“ - 7 taškus. Šioms ekipoms svarbiausia gali tapti akistata artimiausiame ture, kai Šiaulių komandos aikštelėje autsaiderės susidurs tarpusavyje.


Šiame straipsnyje: LSU-Žaramoterų futbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių