Kauno futbolo klubuose – permainų virtinė

Ilgokai nuo rungtynių ilsėjęsi Kauno futbolo klubai pradeda tikrintis jėgas. Jau šeštadienį Kauno „Stumbro“ futbolininkai Alytuje stos į kontrolinį mačą su vietos DFK „Dainava“.

Alytiškiai, kuriems diriguoja kaunietis Darius Gvildys, taps neprastu varžovu aukštesnėje lygoje žaidžiantiems „Stumbro“ futbolininkams. Mat Dzūkijos ekipa pirmosios lygos pirmenybėse žengia antroje vietoje ir tęsia kovą dėl čempionų titulo bei kelialapio į aukščiausiąją lygą. Įpusėjus pirmenybėms nuo pirmaujančios „Palangos“ komandos juos skiria vos taškas. Tiesa, dzūkai yra sužaidę vienu maču daugiau, o juos persekiojantys „Pakruojo“ futbolininkai taip pat atsilieka tik 1 tašku.

Abi komandos akistatą pasitinka gerokai nukraujavę. Alytiškiai atsisveikino su pajėgiausiais legionieriais, o „Stumbras“ liko ištikimas savo tradicijai - kas kelis mėnesius pakeisti kone trečdalį komandos. Kauniečiais atsisveikino su žaidėjais iš Ganos Benjaminu Terry ir Dennisu Nyarko, taip pat brazilu Marcelo, portugalų gynėju Andre Silva bei ilgą laiką komandai atstovavusiu Eriku Skripkinu. Paskutine netektimi tapo Danielis Romanovskis. Techniškąjį saugą viduryje sezono sumanė susigrąžinti Vilniaus "Žalgiris", kuriam ir priklausė teisės į perspektyvų žaidėją.

Tiesa, kauniečiai ir lipdė spragas. Klubas pasiekė susitarimą su trejus metus Lietuvoje gyvenančiu vartininku iš Serbijos Nemanja Bjelanu. Prieš tai jis vilkėjo „Kauno Žalgirio“ marškinėlius.

Portugalo Mariano Barreto vadovaujamas „Stumbras“, atsikvėpęs dvi savaites, treniruojasi nuo savaitės pradžios. Pirmąją repeticiją kauniečiai rengs Alytaus dirbtinės dangos stadione 16 val. Kauno klubas neslepia, kad jo tikslas – kilti A lygos turnyro lentelės laiptais. Kol kas „Stumbras“ 6 taškais lenkia tik autsaiderį „Kauno Žalgirį“.

Savo ruožtu žalgiriečiai kol kas lieja prakaitą treniruotėse bei mėgina stiprinti problemines pozicijas. Pirmuoju jų vasaros naujoku tapo 24-erių metų Vako Bachiashvili. Gruzinas savo karjerą pradėjo gimtosios šalies Tbilisio „Dinamo“ komandoje, o į Kauną atvyko iš Latvijos FK „Liepaja“ ekipos. Universalumu pasižymintis futbolininkas gali rungtyniauti tiek saugo, tiek gynėjo pozicijose. Tiesa, prieš keletą dienų kauniečiai atsisveikino su puolėju Roku Krušnausku.

Prieš tai „Kauno Žalgiris“ taip pat atsisveikino su trimis futbolininkais, kurie savo karjeras pratęs LFF I lygos pirmenybėse. Komandai nebeatstovaus Lukas Sendžikas, Martynas Vasiliauskas ir Arnoldas Trakšelis.

Antradienį "Kauno Žalgiris" žais kontrolines rungtynes su Vilniaus "Vyčiu".

A lygos pirmenybės atsinaujins liepos 22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių