„Kauno Žalgirio“ futbolininkų treneris: namuose sieksime pergalės

„Važiuodami į šias rungtynes mes žinojome, kad varžovas laukia ne iš lengvųjų. Jie pralaimėjo tik pirmajame ture, o vėliau visur rinko taškus. Paskutiniuose dviejuose turuose apskritai pasiekė dvi įtikinamas pergales, įmušdami 5 įvarčius ir nepraleisdami nė vieno“, - dėstė „Kauno Žalgirio“ treneris Vitalijus Stankevičius.

Jo auklėtiniai A lygos čempionate trečiadienį patyrė dar vieną nesėkmę, 1:3 išvykoje nusileisdami Klaipėdos „Atlantui“.

V.Stankevičius pripažino, jog mačo pradžioje jo ekipą pribloškė du greitai praleisti įvarčiai, tačiau džiaugėsi, kad jie sugebėjo atsitiesti.

„Įvarčiai neišmušė iš vėžių. Mes perėmėme iniciatyvą, kontroliavome kamuolį, susikūrėme progų įmušti. Gaila, kad realizavome tik vieną. Per pertrauką vyrų paprašiau nebijoti, tęsti tokį žaidimą ir matėme, kad savo šansų mes turėjome ir po pertraukos“, - dėstė treneris.

Kaunietis, nepaisant pralaimėjimo, liko patenkintas komandos žaidimu.

„Taškų nėra, bet per tą laikotarpį nuo starto A lygoje mes progresuojame, legionieriai apsipranta, atrandame jiems palankias naujas pozicijas. Tad turėtų keistis ir rezultatas. Viskas priešakyje“, - vylėsi V.Stankevičius.

Trenerio žodžiais, jis laukia, kad ekipa, turinti vos 2 taškus per 8 mačus, jau artimiausiame ture padidins savo taškų kraitį. Sekmadienį žalgiriečiai Nacionalinės futbolo akademijos stadione priims Utenos „Utenį“. Ši komanda buvo pagrindinė kauniečių priešininkė praėjusiame sezone kovojant dėl išlikimo A lygoje. Tąsyk uteniškiai laimėjo žūtbūtines lenktynes, o „Žalgiris“ turėjo apleisti aukščiausiąjį divizioną. Išimties dėka kauniečiai šiemet grįžo į A lygą, tad dega noru grąžinti skolą uteniškiams.

„Pirmame rate Utenoje nusileidome 0:1, bet kova buvo lygi. Tad norėtumėme šitą situaciją pakeisti. Juolab, kad žaisime namuose, o ir reikia vytis varžovus. Namuose sieksime pergalės“, - pabrėžė V.Stankevičius.

„Kauno Žalgiris“ po 8 turų su 2 taškais A lygoje lieka paskutinis – 8-as. Uteniškiai, sukaupę net 8 taškus, rikiuojasi penkti. Beje, svečių naudai gali atsiliepti ir trenerių pakeitimas. Prieš keletą dienų klubas nutraukė sutartį su ekipą nuo šio sezono pradžios treniravusiu serbu Zvezdanu Miloševičiumi. Komandos vairą laikinai perima dalį praėjusio sezono jos strategu buvęs, o šį sezoną Z.Miloševičiaus asistentu dirbęs „Utenio“ futbolo akademijos vyriausiasis treneris ukrainietis Olegas Boičišinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių