L. Artimavičius: Europoje labai palaikiau „Žalgirį“, tačiau šiandien reikia taškų

  • Teksto dydis:

Šį  vakarą po ilgos pertraukos į Lietuvos futbolo stadionus sugrįš A lyga. Kauno „Stumbro“ futbolininkų 19 val. Vilniaus LFF stadione laukia neeilinis varžovas – sužeistas žvėris „Žalgiris“, kurio sudėtyje ir visai neseniai „Stumbro“ marškinėlius vilkėjęs Danielis Romanovskis.

Pastaruoju metu visos mūsų šalies futbolo gerbėjų akys buvo nukreiptos į Lietuvos klubų pasirodymą Europos taurių turnyruose. Skirtingai nei ankstesniais metais, šį kartą A lygos komandoms pavyko pasiekti puikių rezultatų – Marijampolės „Sūduva“ ir „Trakai“ pirmą kartą istorijoje pateko į trečiąjį UEFA Europos lygos etapą, savo ruožtu Vilniaus „Žalgiris“ tik per plauką iš UEFA Čempionų lygos neeliminavo galingojo Razgrado „Ludogorets“.

Po pergalės namuose rezultatu 2:1, Bulgarijoje vilniečiai skaudžiai pralaimėjo 1:4, nors pirmieji išsiveržė į priekį po Serge‘o Nyuiadzi smūgio. Šią itin svarbią dvikovą „Žalgiris“ žaidė trečiadienį, o šį vakarą į Vilnių atvyksta Kauno „Stumbras“.

„Galbūt kažkiek keista, tačiau UEFA Čempionų lygoje labai palaikiau Vilniaus „Žalgirį“ ir tikrai gaila, kad jiems nepavyko patekti į kitą etapą. Turbūt „Ludogorets“ buvo truputį stipresnė komanda. Mums tai gali išeiti į naudą arba netgi priešingai, nes sportinio pykčio jie turės labai daug. Sunku pasakyti, kaip „Žalgiris“ sureaguos į šį pralaimėjimą“, – fcstumbras.lt kalbėjo gynėjo ir saugo pozicijose galintis žaisti Lukas Artimavičius.

Prieš antrąsias serijos rungtynes Razgrade Vilniaus „Žalgiris“ į savo gretas susigrąžino paskolintą D. Romanovskį, kuris šiame sezone buvo „Stumbro“ startinės sudėties žaidėjas ir A lygoje įmušė tris įvarčius.

„Antrąją sezono pusę pasitinkame gerokai pasikeitę, tačiau manau, jog sustiprėjome. Komandą papildė įdomūs naujokai, iš kurių tikimės pagalbos siekiant mūsų tikslų. Keturi mūsų futbolininkai išvyksta semtis patirties į du garsius Prancūzijos klubus „Bordeaux“ ir „Lille“, tad tai parodo, jog dirbame teisinga linkme ir esame įvertinami tarptautiniu lygiu. Kita vertus, galiu pasakyti, jog nuo šiol turime ne tik auginti jaunimą, bet ir tinkti taškus. Kelio atgal nėra“, – ryžtingai mintis dėstė „Stumbro“ vyriausias treneris Mariano Barreto.

„Stumbras“ turi nemažai nuostolių, šiuo metu traumuoti Fabio Lopesas, Alexandre Kore, Klaidas Janonis. Taip pat kai kurie naujokai laukia, kada bus galutinai patvirtintas tarptautinis transferis.

Tiesa, šį vakarą oficialiose A lygos rungtynėse jau gali debiutuoti Erickas Kassi, Lucas Villela, Dominykas Galkevičius, Nemanja Bjelanas ir pirmąją sezono pusę „Stumbro B“ gretose sėkmingai praleidęs bei ilgalaikį kontraktą neseniai pasirašęs Kgaogelo Sekgota.

Turnyro lentelėje „Žalgiris“ su 38 taškais užtikrintai yra vienvaldis A lygos lyderis. Kauno „Stumbras“ su 15 taškų žengia septintas tačiau neženkliai atsilieka nuo artimiausių konkurentų.

Rungtynių pradžia šį vakarą LFF stadione 19 val. Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių