Laimėjo ir auksą, ir lažybas

Kauno "Vyčio" klubui, kad pasiektų savo tikslą, neprireikė nė pergalės. Įtikinamą persvarą susikrovę kauniečiai savaitgalį nuskynė Lietuvos salės futbolo čempionato laurus.

"Vyčio" futbolininkai šeštadienį į priešpaskutinio turo akistatą su Radviliškio "Lokomotyvu" žengė jau žinodami, kad jų niekas nebeišstums iš pirmosios pozicijos.

Tą pačią dieną truputį  anksčiau vykusiame mače Vilniaus "Bekentas" išvykoje kiek netikėtai 1:4 pralaimėjo Kauno "Inkarui" ir prarado bet kokias viltis pavyti kauniečius. Prieš tai tokia pat lemtis ištiko titulą gynusią Panevėžio "Baltijos" komandą.

Užvakar Sporto halėje "Vyčio" kolektyvas 1:4 nusileido svečiams iš Radviliškio, tačiau šeimininkų akys spindėjo iš džiaugsmo. Po mačo jie drąsiai galėjo atkimšti ir pergalės šampaną. Turnyro lentelės viršūnėje liksiančio Kauno klubo sąskaitoje yra 36 taškai ir likusios paskutinės rungtynės su "Vievio žiedu". Pasirodymą jau baigusi "Baltija" turi 35 taškus, o dėl bronzos kovojantys "Bekentas" ir "Lokomotyvas" – po 30 taškų.

– Kaip jautėtės per dvikovą su "Lokomotyvu", sužinoję, kad jau užsitikrinote čempionų taurę? – pasiteiravome "Vyčio" trenerio Mindaugo Grigalevičiaus.

– Nusirito akmuo nuo širdies. Tad prieš mačą vaikinams pasakiau, kad žaistų ne dėl rezultato, o savo malonumui. Tiesą sakant, galėjome ir laimėti, bet svečiams buvo sėkminga diena. Jie labai gerai pasinaudodavo savo sukurtais momentais, o jų vartininkas ne sykį gelbėjo ekipą.

– Dabar jau galite pasakyti atvirai: ar prieš čempionato pradžią tikėjote, kad aplenksite visus konkurentus kovoje dėl aukso?

– Aš asmeniškai tikėjau. Ne veltui prieš pirmenybes susilažinau su bičiuliu iš dėžės alaus. Netikėdamas savo komanda, to tikrai nebūčiau daręs. Užtat dabar pergalė dvigubai saldesnė (juokiasi – aut. past.).

– Ar sezono metu buvo momentų, kai buvote pradėjęs galėtis dėl šių lažybų?

– Pirmenybės vyko permainingai. Ir mes neišvengėme sudėtingų situacijų. Tačiau lemiamomis akimirkomis buvome stipriausi. Noriu pagirti ir "Baltijos", ir "Bekento", ir "Lokomotyvo", ir "Inkaro" kolektyvus, kad sukūrė neblogą intrigą. Dėl to buvo tik įdomiau salės futbolo sirgaliams.

– Auksas laimėtas, tačiau sezonas jums dar nesibaigia. Liko Lietuvos taurės finalas. Reikėtų įkopti ir į šią aukštumą.

– Žinoma, dabar mums tai tapo pagrindiniu tikslu. Finalo dvikovoje susitiksime su mažai žinoma Jonavos "Vikingų" komanda, kuri nedalyvauja A lygos pirmenybėse. Tačiau rengsimės rimtai kovai. Juk prastos komandos finalų nepasiekia. Be to, mačas vyks Jonavos arenoje. Tad varžovams padės ir jų aistruoliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Sveikinimai Vyciui!Linkiu dar daug graziu pergaliu ir visokeriopos sekmes!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių