Legendinių kovų atgarsiai: FBK „Kaunas“ suklupo Panevėžyje

Maždaug prieš dešimtmetį Lietuvos futbolo elitą drebinę FBK „Kauno“ ir Panevėžio klubų susidūrimai persikėlė į šalies futbolo federacijos 1-ąją lygą. Antrajame pagal pajėgumą divizione rungtyniaujantys kauniečiai sekmadienį išvykoje 1:4 nusileido „Panevėžio“ ekipai ir nusirito į 10-ąją poziciją.

Manto Babiansko treniruojama komanda 8-ajame ture svečiuose pasiekė svarbią pergalę 2:0 prieš turnyro lentelės kaimynę Telšių „Džiugo“ komandą. Tai buvo antras FBK laimėjimas iš eilės. Tad į Panevėžį „Kaunas“ vyko pakilios nuotaikos.

„Kai laimi visada atsiranda daugiau pasitikėjimo savo veiksmais. Nors nebuvome blogi ir iki tų dvejų pergalių, trūko tik sėkmės kai kuriose epizoduose, dirbome toliau atėjo ir pergalės“, - prieš 9-ąjį turą džiaugėsi kauniečių treneris.

Jis neslėpė, jog stengsis sudaryti tinkamą rungtynių Panevėžyje planą ir ketina parsivežti pergalę.

„Panevėžio komanda savo gretose turi ne tik žinomų futbolininkų, bet ir tituluočiausią lygos trenerį, o apie panevėžiečių kovingumą turbūt nereikia net kalbėti, bet mes irgi "nepėsti". Mūsų plano galutinis tikslas - 3 taškai, į Panevėžį vykstame pergalės“, - sakė M.Babianskas.

Jo žodžiai ėmė pildytis garsiajame Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione, kai jau 2-ąją min. gynėjas Tomas Čeliauskas atidarė įvarčių sąskaitą. Svečiai pirmavo iki pirmojo kėlinio vidurio. Tačiau tuomet savo žodį tarė patirtis. Buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas panevėžietis Povilas Lukšys tiksliu smūgiu rezultatą išlygino – 1:1. Jėgų santykis nepasikeitė iki pertraukos. Tačiau antrajame jau dominavo šeimininkai. Buvusio Panevėžio „Ekrano“ patyrusio trenerio Virgilijaus Liubšio diriguojami futbolininkai vieną po kito pasiuntė net 3 įvarčius į kauniečių vartų tinklą.

63-ąją min. į „Kauno“ vartus skirtą baudinį realizavo buvęs Lietuvos nacionalinės komandos saugas Mantas Savėnas. 83-ąją min. šeimininkų persvarą įtvirtino puolėjas Paulius Obolevičius, o galutinį tašką 87 min. padėjo saugas Jonas Skinderis.

Po nesėkmės FBK sąskaitoje liko 12 taškų – tiek pat, kiek laipteliu aukščiau žengiančių „Trakų“ klubo dublerių. „Panevėžio“ komanda su 9 taškais per tiek pat mačų rikiuojasi tik 13-oje vietoje. Vangus panevėžiečių startas tapo netikėtumu. Prieš šį sezoną bankrutavus daugkartiniam Lietuvos A lygos čempionui Panevėžio „Ekranui“ mieste buvo suburta nauja perspektyvi komanda. Joje greta gabaus jaunimo rungtyniauja ir minėti buvę šalies rinktinės žaidėjai M.Savėnas, P.Lukšys, A lygoje žibėję Giedrius Tomkevičius, Arnas Ribokas.

Kitas rungtynes kauniečiai žais gegužės 30 d. Tauragėje su vietos „Tauro“ komanda. Kauno klubas turės realias galimybes pagerinti turnyrinę poziciją, nes jų varžovai yra vieni čempionato autsaiderių. Tauragiškiai su 7 taškais po 9 mačų tūno netoli lygos dugno – 15-oje pozicijoje iš 18-os.

***

Rungtynių statistika

Panevėžys (Panevėžys) - Kaunas (Kaunas) 4:1 (1:1).

Aukštaitijos stadionas, 480 žiūrovų. Teisėjas - D. Ramanauskas (Vilnius)

Įvarčiai: 24 min. P. Lukšys, 63 min. (iš 11 m baudinio) M. Savėnas, 83 min. P. Obolevičius, 87 min. J. Skinderis (Panevėžys); 2 min. T. Čeliauskas (Kaunas)

Įspėti: 29 min. K. Shirzadas, 62 min. N. Bjelanas, 63 min. A. Petraška (visi – „Kaunas“).


Šiame straipsnyje: FBK"Kaunas"pirma lygaEkranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių