Lenktynės dėl A lygos bronzos: atsilaikęs Vilniuje „Stumbras“ įgijo rimtą pranašumą

Kauno „Stumbro“ futbolininkai apgynė trečiąją poziciją A lygos čempionate. Dramatiškos kauniečių rungtynės 24-ajame ture išvykoje su „Trakų“ klubu baigėsi lygiosiomis 2:2.

„Trakų“ futbolininkai desperatiškai šturmavo svečių vartus, o laikmatis skaičiavo paskutines rungtynių akimirkas. Vis dėlto trakiškių smūgiai tikslo nepasiekė ir „Stumbras“ po 95 minučių kovos išsivežė bronziniu galintį tapti tašką. Prieš šį mačą Vilniaus LFF stadione, trakiškiai jautėsi esą dvikovos favoritais. Jie pernai finišavo treti ir jau keletą metų neužleidžia savo pozicijų ant Lietuvos čempionato pjedestalo.

Gi „Stumbras“, pernai taurės turnyre netikėtai iškovojęs kelialapį į Europos lygos turnyrą, šalies pirmenybėse pasirodė kur kas kukliau. Bet šiemet viskas apsivertė aukštyn kojomis. Kauniečiai nuolat didina apsukas ir įsitvirtino trečiojoje pozicijoje, išstumdami ir trakiškius. Tiesa, iki trečiadienio mūšio ekipas skyrė vos vienas taškas.

Į LFF dirbtinės dangos veją svečiai žengė skaičiuodami nuostolius, jiems dėl traumos negalėjo padėti Nasro Boucharebas, tačiau savo darbą deramai atliko Marcosas Junioras. Rezultatyviausias „Stumbro“ ir vienas rezultatyviausių A lygos žaidėjų tiesiogiai sudalyvavo mušant pirmąjį mačo įvartį. 52-ąją min. jis pasinaudojo „Trakų“ gynėjų klaida, perėmė kamuolį ir įsiveržė į baudos aikštelę. Ten kamuolį pačiupo Alsenijus Bah, iš kelių metrų jį nukreipęs į vartus. Paragavę šalto dušo šeimininkai vėl metėsi į priekį. Jų pastangas 59 min. vainikavo Dovydo Virkšo išlyginamasis įvartis.

Tuo veiksmas nesibaigė. Patyręs „Trakų“ gynėjas iš Rusijos Jevgenijus Osipovas 72-ąją min. išvedė saviškius į priekį. Dabar jau sukruto „Stumbras“. Kauniečiai 85-ąją min. Antonio Belo smeigė antrąjį komandos įvartį. Nors trakiškiai dar bandė šturmuoti varžovų vartus, jų pastangos vaisių nesubrandino – per teisėjo pridėtą laiką Justino Januševskio pavojingą smūgį galva atrėmė „Stumbro“ vartininkas Rodrigo Jasviaki, o už Dominyko Galkevičiaus neatidų žaidimą savo baudos aikštelėje šeimininkai atleido smūgiuodami netaikliai.

Ekipos išlaikė vieno taško atstumą, tačiau dabar situacija jau palankesnė „Stumbrui“. Iki ketvirtojo rato finišo jiems liko rungtynės su žemesnėje turnyro lentelės dalyje esančiu Klaipėdos „Atlantu“, „Jonava“, „Palanga“ ir „Kauno Žalgiriu“. Trakiškiai iki papildomo penktojo rato žais ir su Vilniaus „Žalgiriu“, ir su lydere Marijampolės „Sūduva“.


Šiame straipsnyje: A lygaStumbrasTrakai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių