LFF konferencijoje apžvelgti nuveikti darbai ir artimiausi iššūkiai

Reguliariajame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) narių susirinkime Šiauliuose - eilinėje ataskaitinėje konferencijoje - buvo apžvelgiama pastarųjų metų veikla bei artimiausi iššūkiai.

Pasak pranešimo, konferencijos dalyviai supažindinti su praėjusių metų federacijos veiklos akcentais, pateikta finansinė atskaitomybė ir nepriklausomo auditoriaus ataskaita, o LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas pristatė 2015-ųjų veiklos programą ir biudžetą.

"LFF išlaikomų rinktinių skaičius didėja, intensyvėja jų pasiruošimo programos. Norėdami neatsilikti turime stengtis lygiuotis į geriausius, - pristatyme kalbėjo E. Eimontas - Šiemet pradėsime naują didelį infrastruktūros vystymo projektą, skatinsime, kad futbolą kuo daugiau žaistų mokyklose ir darželiuose. Artimiausias laikotarpis taip pat labai svarbus moterų futbolui, nes gavome teisę - ir tuo pačiu įpareigojimą - ruoštis 2018 metų Europos merginų U-17 čempionatui."

Po balsavimo, kuriame konferencijos dalyviai patvirtino minėtas ataskaitas ir programą, baigiamąjį žodį tarė LFF prezidentas Julius Kvedaras.

"Dėkoju visai futbolo bendruomenei ir rėmėjams, nes be Jūsų nieko nepavyktų. Esame visi kartu viename laive, - sakė J. Kvedaras - Pastaraisiais metais viešumoje nuolat iškylančios diskusijos priverčia vėl ir vėl kartoti, kaip svarbu auginti jaunąją kartą. Dėl to reformavome vaikų ir jaunių futbolo varžybų struktūrą, įsteigėme Elitinę jaunių lygą. Labai tikiuosi, kad klubai atsisuks į vietos žaidėjų ugdymą ir mažiau remsis legionieriais. Ilgalaikėje perspektyvoje tai bus naudinga tiek jiems, tiek rinktinei."

Konferencija LFF įstatuose įtvirtintas kaip aukščiausias federacijos organas. Į konferenciją kiekvienas iš 16-os LFF narių - apskričių federacijos, šakinės asociacijų - galėjo deleguoti iki 5 atstovų. Šių metų konferencijoje dalyvavo 68 delegatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių