LFF „Trakams“ įjungė žalią šviesą: leido vadintis „Riteriais“

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) būstinėje Vilniuje vyko pirmasis 2019 m. Vykdomojo komiteto (VK) posėdis.

Posėdyje Lietuvos masinio futbolo asociacijos (MaFA) prezidentas Sergejus Slyva ir direktorius Ignas Marcinkevičius pristatė masinio futbolo veiklą 2018 metais.

VK nariai buvo supažindinti su UEFA Masinio futbolo chartija (UEFA Grassrots Charter), kurioje vienas iš kriterijų nurodomas augimas. Prioritetas turi būti skiriamas su futbolo veikla susijusių asmenų registracijai, o visos futbolo veiklos turi būti vykdomos per vieną interaktyviąją duomenų bazę – COMET sistemą.

MaFA išreiškė prašymą apskričių federacijų vadovams turėti apskrityse COMET ir masinio futbolo koordinatorius, kurie padėtų asociacijos projektuose dalyvaujantiems darželiams, mokykloms bei mėgėjams naudotis sistema. VK nariai pritarė šiam prašymui ir artimiausiu metu apskrityse turėtų atsirasti tokie koordinatoriai. Pritarta, kad koordinatoriai taip pat reikalingi glaudesniam bendradarbiavimui tarp asociacijų ir apskričių.

VK posėdyje patvirtinta 2018/19 metų salės futbolo asociacijos „Betsafe Futsal A lygos“ atkrintamųjų varžybų ir finalų tvarka. Taip pat VK patenkino Všį „Trakų futbolo klubo“ prašymą keisti klubo vardą iš FK „Trakai“ į FK „Riteriai“.

VK nusprendė išimties tvarka Kauno klubams suteikti teisę 2019 m. A lygos varžybose naudoti NFA stadioną vykstant Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcijai. Prašymą rungtyniauti SM „Tauro“ stadione pateikęs „Kauno Žalgirio“ klubas galės jame žaisti tik po to, kai įvykdys LFF Pirmos lygos infrastruktūros kriterijus atitinkančius reikalavimus.

Posėdyje LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius ir A lygos valdybos pirmininkas Vidmantas Murauskas VK nariams pristatė 2019 m. A lygos sezono sezono organizacinius planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių