„Lietavą“ paliekantis D. Galkevičius: šis sezonas man buvo išskirtinis

  • Teksto dydis:

Vienas iš Jonavos „Lietavos“ lyderių, saugas Dominykas Galkevičius, svariai prisidėjęs prie „SMScredit.lt A lygos“ debiutantų sėkmingo sezono, žengia naują žingsnį savo karjeroje.

Kitą sezoną futbolininką išvysime bronzos medalius iškovojusioje Marijampolės „Sūduvos“ ekipoje, rašo "Lietavos" klubo interneto svetainė fklietava.lt.

Patyręs 30-metis saugas savo gimtojo miesto klubui šį sezoną padėjo užsitikrinti išlikimą kitų metų stipriausioje šalies lygoje, be to, pagrindinis „Lietavos“ atakų organizatorius per 27 sužaistas rungtynes pelnė 7 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, ne kartą išrinktas į simbolinį geriausių žaidėjų vienuoliktuką. Dominykas kartu su tiek pat kartų pasižymėjusiais Tadu Eliošiumi ir Laurynu Stonkumi yra rezultatyviausi sezono žaidėjai Jonavos ekipos gretose.

Kalbėdamas apie grįžimą į Jonavą, kurioje užaugo ir pradėjo žaisti futbolą, daugelyje Lietuvos ir užsienio klubų žaidęs D. Galkevičius pažymėjo, kad šis sezonas jam buvo išskirtinis.

„Išties išskirtiniai metai. Visokių sezonų esu turėjęs, bet šiemet žaidžiau už gimtojo miesto komandą, tad sezonas buvo įdomus ir įsimintinas. Žinoma, visko buvo, galėjome užimti ir aukštesnę vietą, bet vertinant visą sezono eigą, pasiruošimą ir turėtas sąlygas, rezultatas yra teigiamas. Kolektyvas buvo geras, vieningas, visi, įskaitant ir trenerius, dirbome dėl vieno tikslo. Visi draugiškai sutarėme, vyravo linksma atmosfera – tai svarbiausia“, – apie pasibaigusį sezoną ir komandos draugus kalbėjo saugas.

„Lietava“ šiais metais įgyvendino pagrindinį savo tikslą išlikti lygoje, tačiau D. Galkevičius mano, kad komandos potencialas dar ne visiškai išnaudotas. Kalbėdamas apie visą sezoną, saugui labiausia įsiminė sėkminga ir emocinga pradžia. Tada „Lietava“ pirmose rungtynėse tik mačo pabaigoje leido „Sūduvai“ išplėšti minimalias lygiąsias, vėliau išvykoje buvo pergalė prieš Utenos „Utenį“ ir netikėtos lygiosios Vilniuje 2:2 su čempionu „Žalgiriu“.

„Galbūt to paties maksimumo pritrūko, bet kiek galėjome, tiek savęs atidavėme. Buvo tų duobelių, nepasiėmėme taškų, kur turėjome juos pasiimti. Mūsų komandas potencialas gan didelis, todėl galėjome pasiekti dar daugiau. Nors klubas yra naujokas „SMScredit.lt A lygoje“, tačiau yra žaidėjų, kurie šioje lygoje tikrai ne pirmokai. Vietiniai vaikinai puikiai prisijungė, atidavė save.

Pradžia buvo impulsyvi ir labai ryški. Sezonui prasidėjus žaidė daugiau emocijos, visi buvome pakylėti sėkmingo starto. Iš gerbėjų pusės irgi tai labai jautėsi. Daug palaikymo sulaukdavome žaisdami tiek namuose, tiek išvykose. Sujudimas buvo jaučiamas ir socialiniuose tinkluose. „Lietavos“ gerbėjai išties puikūs. Visos aistros vėliau aprimo, susidėliojo. Turėjome ir gerų atkarpų, ir duobių, tačiau kiekvienai komandai taip būna. Sėkmingas ketvirtas ratas įsiminė, o karčiausias prisiminimas – rungtynės su Kauno „Stumbru“, kurio taip ir nepavyko įveikti šį sezoną“, – ryškiausius momentus prisiminė D. Galkevičius.

Gerą formą per visą sezoną demonstravęs futbolininkas, vertindamas savo pasirodymą, labiausiai džiaugėsi, kad jam pavyko išvengti anksčiau jį persekiojusių traumų.

„Turėjau tik vieną traumą, kuri išmušė iš vėžių trims savaitėms. Šiuo atžvilgiu sezonas man buvo labai geras. Po praėjusio sezono daug dėmesio skyriau savo sveikatai – norėjau save labiau apsaugoti nuo įsisenėjusių bėdų dėl specifinių traumų. Manau, man pavyko tai padaryti.  Jei kalbėtume apie mano statistiką, ji nebloga, bet man šį sezoną svarbiausia buvo išlikti sveikam ir išvengti traumų. Jaučiau, kad mano forma šiemet buvo nebloga, žinoma, norėtųsi dar geresnės“, – kalbėjo D. Galkevičius.

Prieš atsisveikindamas su „Lietava“, buvęs komandos lyderis gimtojo miesto klubui linkėjo sėkmės ir teigė, kad viskas priklausys nuo darbų.

„Už šiuos įdomius metus norėčiau padėkoti visiems komandos draugams, treneriams ir visiems gerbėjams. Manau, pirmas sezonas tikrai pasisekė ir linkiu, kad su kiekvienais metais Jonavos futbolas kiltų į aukštesnį lygį. Jeigu būsiu reikalingas, pažadu grįžti, nes čia gimiau ir užaugau, čia visi artimieji, draugai, tėvai ir seneliai“, – klubui sėkmės linkėjo futbolininkas.

„Lietava“ dėkoja Dominykui už sunkų, gerą darbą bei atsidavimą klubui viso sezono metu ir linki kuo didžiausios sėkmės žengiant nauju karjeros keliu!

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių