„Lietavos“ žaidėjai lavina aerobikos žingsnelius

  • Teksto dydis:

Kartą ar du per mėnesį Jonavos „Lietavos“ žaidėjai treniruotis renkasi ne į stadioną, bet į salę, kur jų laukia neįprasta jiems sporto šaka – aerobika. O čia jau viską reguliuoja ne vyr. treneris Robertas Poškus, o aerobinės gimnastikos klubo „Ieva“ instruktorė Živilė Jefimenkė.

Jonavos mieste septynerius metus šią sporto šaką propaguojanti jauna ir žavi aerobikos trenerė teigia, kad dirbti su profesionaliais žaidėjais – nauja ir įdomi patirtis. „Man paskambino pats R. Poškus ir paprašė vieną ar kelis kartus per mėnesį surengti aerobikos treniruotes. Dažniausiai aš dirbu su moterimis ir vaikais, tad darbas su vyrais man buvo savotiškas iššūkis. Vyrai – konkretūs: ateina, padirba ir išeina, jų skatinti nereikia, visai kitaip nei su moterimis. Be to, jie – profesionalai, pakelia didelį fizinį krūvį. Tad parengiu jiems sudėtingesnę, įdomesnę treniruotę. Iš pradžių jiems patiems buvo keista trypčioti pagal muziką, bet vaikinai greitai prisitaikė. Apskritai jie labai linksmi, per treniruotes vis nesiliauja juokauti. Tačiau dirba, klauso, viską daro sąžiningai“, – teigė Ž. Jefimenkė.

Aerobikos pratimai – puiki fizinio aktyvumo ir sveikatos stiprinimo priemonė, kurios metu intensyviai dirba visi raumenys. R. Poškaus ir Ž. Jefimenkės teigimu, ši sporto šaka futbolininkams padeda lavinti koordinaciją ir ištvermę. „Aerobika labai gerai padeda lavinti koordinaciją, didina ištvermę, dirba visai kiti raumenys, nei žaidžiant futbolą. Kartais surengiame lengvą treniruotę, kartais – sudėtingesnę, priklauso nuo varžybų ir treniruočių grafiko. Manau, vaikinams į naudą pakeisti treniruočių pobūdį, padirbėti skambant muzikai“, – kalbėjo „Lietavos“ vyr. strategas R. Poškus.

„Aerobika yra puikus būdas koordinacijai lavinti: čia visus pratimus reikia daryti su muzika, pagal mano skaičiavimą, be to, reikalingas judesio tikslumas. Tai, manau, jiems bus naudinga aikštėje, pavyzdžiui, bėgant greičiau pakeisti kryptį ir pan.“, – treneriui antrino aerobikos instruktorė.

„Lietavos“ saugas Tomas Salamanavičius tikina, kad jam ir likusiems komandos draugams smagu retsykiais futbolo kamuolį iškeisti į aerobikos treniruotes. Čia juos Ž. Jefimenkė priverčia kaip reikiant paplušėti, be to, tenka mokytis ir šokių žingsnelių. „Trenerė – puiki, moka iš mūsų išsireikalauti. Treniruotę paliekame visi šlapi, nes dirba visi raumenys. Sudėtingiausia galbūt yra viską daryti su muzika. Kai kartu atliekame šokių žingsnelius, tai lengviau, bet kai reikia pačiam atskirai, kyla problemų (juokiasi)“, – kalbėjo T. Salamanavičius.

Visgi aerobikos instruktorė sako, kad „Lietavos“ žaidėjai yra imlūs ir susitvarko su visais iššūkiais. „Futbolininkai turi jėgos, ištvermės, bet sudėtingiausia jiems yra šokti. Kai reikia atlikti kokį nors žingsnelį, jie iš pradžių painiojasi, bet greitai išmoksta. Jie tikrai yra imlūs (juokiasi).“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių