Lietuvos čempionai lauks stebuklo namuose

"Trys įvarčiai – daug, bet futbole visko būna", – atsiduso Vladimiras Čeburinas. Marijampolės "Sūduvos" ekipos treneriui teks gerokai pasukti galvą siekiant revanšo po antradienį jo auklėtinių patirto triuškinamo pralaimėjo Belgrado "Crvena Zvezda" klubui.

Pražudė klaidos

UEFA Čempionų lygos turnyro antrojo atrankos etapo pirmosiose rungtynėse Lietuvos čempionė "Sūduva" svečiuose 0:3 nusileido stipriausiam Serbijos kolektyvui. Mačas triukšmingame Rajko Mitičiaus stadione lietuviams prasidėjo nesėkmingai.

Jau 8-ąją dvikovos minutę V.Čeburinui teko keisti traumą patyrusį Mihretą Topčagičių, vietoje kurio į aikštę buvo įleistas Robertas Vėževičius. Šis buvęs Kauno "Stumbro" komandos saugas vėliau turėjo geriausią progą pasižymėti, bet, užuot atlikęs perdavimą ekipos draugui, netiksliai smūgiavo pats.

23-iąją minutę aikštės šeimininkus į priekį išvedė legionierius iš Olandijos Lorenzo Ebecilio. 35 ir 58 min. dar du įvarčius pridėjo Nemanja Radonjičius.

"Rungtynių pradžioje "Crvena Zvezda" bandė didelėmis jėgomis pulti, todėl kartais sulaukdavo kontratakų, – kalbėjo V.Čeburinas. Įvartis buvo pelnytas situacijoje, kuriai ruošėmės, žinojome, kad reikia uždengti būtent tą zoną, iš kurios buvo atliktas smūgis. Antrasis įvartis taip pat krito dėl mūsų klaidos. Visa tai iš karto paliko pėdsaką žaidime. Antrame kėlinyje įvartį lėmė individualūs veiksmai, tačiau ir mes nepasaugojome vidurio zonos. Esu patenkintas savo žaidėjų atsidavimu, tačiau žaidimo kokybe treneriai retai būna patenkinti."

Ginklų nesudeda

Atsakomasis mūšis Marijampolėje vyks rugpjūčio 1 d.

"Šiandien rezultatas galėjo būti ir 5:0, tačiau Marijampolėje laukiame visai kitokių rungtynių", – sakė "Crvena Zvezda" įvarčio autorius L.Embecilio.

Šios poros nugalėtojas kitame etape susitiks su Varšuvos "Legia" (Lenkija) ir Trnavos "Spartak" (Slovakija) poros laimėtoju. Pralaimėjęs Europos lygos atrankos turnyre kovos su Jūrmalos "Spartaks" (Latvija) arba su "La Fiorita" (San Marinas) ekipa.

Lietuvos čempionų treneris teigė, kad komanda nesudeda ginklų ir po savaitės per rungtynes namie sieks atsitiesti.

"Yra didelis noras atsitiesti, dėsime daug pastangų, analizuosime savo veiksmus ir lauksime serbų pas mus. Stengsimės taisyti padėtį, – tvirtino V.Čeburinas. – "Crvena Zvezda" yra didelis aukščiausio lygio klubas, tačiau ir su juo galima žaisti. Turėsime aikštėje atiduoti visas jėgas ir net daugiau."

Šiandien – du mūšiai

Šiandien į kovą stos dar dvi Lietuvos ekipos. Europos lygos antrojo atrankos etapo rungtynėse "Trakai" išvykoje laikys Belgrado "Partizan" egzaminą, o Vilniaus "Žalgiris" savo aikštėje priims "Vaduz" ekipą iš Lichtenšteino. Nors varžovai rungtyniauja tik antrame pagal pajėgumą Šveicarijos čempionate, patys buksuojantys žalgiriečiai laukia sunkios kovos.

"Žalgirio" ekipos saugas Jeremy Manzorro teigė, kad "Vaduz" pergalė pirmame atrankos etape prieš Sofijos "Levski" (Bulgarija) parodė, jog tikėtis lengvų rungtynių Europos lygoje negalima.

"Turėjome galimybę peržiūrėti "Vaduz" dvikovos su "Levski" įrašus, tad puikiai suprantame, kad tai nebus lengvas priešininkas. "Vaduz" yra drausminga, organizuota komanda, su kuria juokauti negalima. Turime nusiteikti labai sunkiai kovai", – tikino J.Manzorro.

2013–2016 m. Bulgarijoje žaidęs žalgirietis pripažino, kad Sofijos klubo pralaimėjimas pirmame Europos lygos atrankos varžybų etape jam tapo didele staigmena.


Šiame straipsnyje: Sūduvafutbolascrvena zvezda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių