Lietuvos futbolininkai: įvartis į rūbinę sumaišė kortas

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo rinktinė penktadienį turėjo pripažinti Liuksemburgo rinktinės pranašumą 1:2, o komandos futbolininkai neslėpė nusivylimo dėl nepalankiai susiklosčiusios rungtynių eigos.

Rinktinė turėjo pranašumą po Fedoro Černycho įvarčio, bet vėliau sulaukė smūgio į savo vartus pirmojo kėlinio pabaigoje. Liuksemburgiečiai sugebėjo iškovoti visus tris taškus po sunkiai atremiamo antrojo įvarčio po pertraukos.

„Gaila, kad paleidome šias rungtynes ir pralaimėjome. Maniau, kad po įmušto įvarčio viskas susiklostys gerai, tikrai neblogai atrodėme, laikėme kamuolį. Vėliau mums kažkas atsitiko, „įvartis į rūbinę“, ko gero, sumaišė kortas. Visi išėjome į aikštę kovoti, buvome kupini noro, kalbėjome apie tai prie rungtynes, bet visi sužaidė taip, kaip galėjo“, - teigė kapitonas F. Černychas.

Į rinktinę po trejų metų sugrįžęs Saulius Mikoliūnas svariai prisidėjo prie F. Černycho įmušto įvarčio atlikdamas rezultatyvų perdavimą. Paklaustas apie rungtynes, saugas teigė, jog šis pralaimėjimas neturi sustabdyti šią savaitę pradėjo darbo su naujuoju treneriu: „Skaudu pralaimėti, bet mums dar reikia laiko priprasti prie naujo trenerio filosofijos. Nereikia daryti tragedijos, o atsakingai ruoštis tolimesnėms kovoms“.

„Pirmojo kėlinio pabaigoje praleistas įvartis atsiliepė komandos nuotaikai ir antrajame kėlinyje Liuksemburgo komanda išėjo į aikštę pakilime, kai mums reikėjo „sugrįžti į rungtynes“. Galbūt per daug davėme jiems laisvės aikštėje. Taip varžovai gavo pasitikėjimo, o mus spaudė ir nesuteikė tos laisvės. Praleidome įvartį, bet vyrai parodė charakterį ir bandėme atakuoti, bet pritrūko sėkmės“, - teigė veteranas.

Rinktinėje debiutavo ir 19-metis saugas Justinas Marazas. Aktyviai aikštėje žaidęs futbolininkas po rungtynių sakė: „Džiugu, kad debiutavau, esu labai laimingas, kad treneris manimi pasitikėjo, išleido į aikštę. Stengiausi parodyti, jog keitimas nebuvo veltui. Tikiuosi, kad dar bus galimybių pasirodyti aikštėje. Bet liūdna, kad pralaimėjome rungtynes, dabar judėsime į priekį“.

V. Urbonas: matau, kur galima patobulėti

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Urbonas pirmosiose savo rungtynėse turėjo nuryti kartėlį po pralaimėjimo Liuksemburgo rinktinei, tačiau teigė, jog tai bus vertinga pamoka neilgai su juo dirbančiai komandai.

Europos čempionato atrankos B grupės varžybose lietuviams startas galėjo susiklostyti visai kitaip. Fedoras Černychas 14-ąją minutę puikiu įvarčiu išvedė komandą į priekį, bet kėlinio pabaigoje šeimininkai išlygino rezultatą, o po pertraukos pelnė antrąjį įvartį.

Apibendrinęs pirmąjį kėlinį, V. Urbonas teigė, jog rinktinė buvo disciplinuota, bet stiprų smūgį sudavė atidumo trūkumas lemtingoje pirmojo kėlinio pabaigoje: „Kai laikėmės drausmės ir disciplinos gynyboje, kontratakoje sugebėjome pasiekti ir įvartį. Nors Liuksemburgo komanda daugiau kontroliavo kamuolį, sukūrė daugiau progų, mums pavyko drausmingai gintis. Vienas iš rungtynių lūžio taškų buvo „įvartis į rūbinę“ paskutinę kėlinio minutę. Nors ir raginau žaidėjus, kad šioje situacijoje būtų atidūs, mums pritrūko dėmesingumo“.

„Rūbinėje pasikalbėjome, kad nereikia nuleisti galvų, reikia tęsti kovą. Antrajame kėlinyje nebuvo kažko, kas nuliūdintų, bet antras praleistas įvartis buvo apmaudus, nes galėjome patys išeiti į gerą kontrataką ir nebuvome atidūs tranzicijoje iš atakos į gynybą. Davėme per daug laisvės apie baudos aikštelę buvusiems pavojingiems žaidėjams“, - samprotavo treneris.

Pasak V. Urbono, žaidėjų reakcija besivejančiųjų vaidmenyje buvo teisinga ir jis liko patenkintas jų užsivedimu aikštėje: „Džiugu, kad žaidėjai sureagavo į nepalankų rezultatą. Bandžiau suaktyvinti žaidimą priekyje keitimais, turėjome pavojingų situacijų prie jų vartų. Galėjome geriau išnaudoti standartines situacijas. Bet matau žaidėjų atsidavimą atstovauti rinktinei, norą įrodyti, jog jie nėra prastesni. Rūbinėje jiems už tai padėkojau. Turėsime galimybę Vilniuje bandyti atsirevanšuoti, mums reikės rimtai pasiruošti. Tokios oficialios rungtynės suteikia daug informacijos. Matau ir jaučiu, ką reikalinga dar pridėti ir kur yra bėdos“.

V. Urbonas teigė, kad prieš rungtynes dvejojo dėl leidimo žaisti Arvydui Novikovui, kuris tik prieš porą dienų pradėjo treniruotes su komanda po užklupusio viruso. Futbolininkas po kiek daugiau nei valandos buvo pakeistas.

„Žinodamas Arvydo maksimalizmą ir norą veržtis į aikštę, surizikavau ir suradau jam vietą aikštėje. Tačiau jo pozicija dar nebuvo iki galo suprantama, nes jis praleido praktiškai pusę mūsų pasiruošimo ir tai padarė įtaką. Per kelias treniruotės viską įteigti nėra lengva, bet jis stengėsi ir žaidimo momentai, kuriuose klydome, nebuvo jo problema“, - tvirtino strategas.

Pirmadienį Lietuvos rinktinė žais draugiškas rungtynes su Azerbaidžano futbolininkais. Dvikova vyks 16 val. Baku stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Apie ką čia peza naujasis treneris ? Apie kokia "transciziją iš puolymo į gynybą" ? Jūs kamuolį išmokie perduoti ir priimti bent 10 m atstumu, durneliai. Atrodėte vakar kaip paskutiniai lopai.

As

As portretas
Atliks darbą kaip pralaimes2
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių